Under veckan har barnen:

• Övat på engelska ord och skapat
  • Haft simskola
  • Arbetat med läsförståelsefrågor
  • Övat på multiplikation med talet 2
  • Lyssnat till högläsning
  • Sett föreställningen Kråkans kramar av Lilla parken
  • Skrivit om veckan

Mål vi har arbetat med under veckan:

Svenska:

• Skriva enkla texter för hand och på digitala hjälpmedel med en handstil som går att läsa.
  • Att använda bilder för att göra det eleven vill berätta med sin text tydligare.

Matematik:

• Att förstå tvåans multiplikationstabell
  • Att öva på multiplikationstabellen
  • Kommutativa lagen
  • Att svaret i multiplikation heter produkt

Hälsokontroll

Nästa vecka kommer barnen få gå på hälsokontroll hos skolsyster (tillväxtkontroll) under skoltid.

Lucia

Vi kommer att uppmärksamma Luciadagen genom att låta klasserna på lågstadiet f-2 njuta av ett Luciatåg av alla treor på Norrgården i gymnastiksalen. Vi kommer även att uppmärksamma dagen i våra klasser på olika sätt. Det betyder att vi inte kommer att ha något Luciafirande där föräldrar bjuds in utan vi firar själva med barnen under dagen.

Nästa vecka:

Måndag: 8.00-12.50. Idrott

Tisdag: 08.00- 13.40.

Onsdag: 08.00- 13.40 Simskola, ta med simkläder, handduk  och hänglås.

Torsdag: 08.00- 13.20. Temadag. Läsläxan kap.11, läxboken s.13. Apt. Föräldraråd 18-19. Skolråd 19-20.

Fredag: 08.00- 13.05

I framtiden: 21/12 Skolavslutning. Mer info kommer.