Rektor informerar november 2016

Hej elever och vårdnadshavare på Årstaskolan!

November är en månad då skolmaskineriet går för högvarv. En massa roliga, intressanta och utmanande saker pågår ännu några veckor innan det är dags att ta en paus för jullov, terminens sista dag är onsdag 21 december.

Den 9 januari är det studiedag för all personal på skolan. Finns det behov av fritids ska ni meddela detta till bitr.rektor Ingrid Bäckström.

Den 10 januari startar vi sedan upp vårterminen, efter det att lärarna lagt sista handen vid planerandet av vårterminen dagen före.

Rektor för skolan

Rekryteringsprocessen för att utse rektor för skolan är nu avslutad. Den resulterade i att jag får fortsatt förtroende att leda Årstaskolan, inte längre som tillförordnad utan permanent.

Jag är mycket glad över detta och har fått en massa positiv feedback från medarbetare och elever på skolan efter det att tillsättningen offentliggjordes, vilket känns bra.

Årstaskolan är en väldigt bra kommunal grundskola med engagerade, utvecklinsbenägna medarbetare, härliga elever och en solid människosyn. Att få leda en sån verksamhet är ett hedersuppdrag.

Vill du veta något mer om mig och min bakgrund så kan du läsa här:

Skolans planerade förändring

Planeringen för vår nya skoldel avsedd för åk 7-9 pågår, nu i ett högre tempo. I takt med att vi fått ta del av underlag och skisser har vi startat jobbet med utformning av lokaler och skolgård, inköp och personalorganisation. Det är ett stort projekt att flytta en del av skolan, vi på skolan samverkar naturligtvis med vår huvudman i form av Utbildningsförvaltningen och SISAB, som bygger och förvaltar stadens skolbyggnader.

En konsekvens av flytten är att ett antal elever får längre väg till skolan. Stockholms stads policy är att elever i åk 7-9 som har längre än 4 km till sin närmsta skola tilldelas SLs terminsbiljett. Vi har beslutat att alla elever i Årstaskolans åk 7-9 läsåret 17/18 kommer att tilldelas terminsbiljett, oavsett avstånd till skolan.

Vi har haft informationsträffar för eleverna i åk 6-8, som är de första eleverna att gå i den nya delen. Detta för att alla, i egen takt, ska kunna ta till sig informationen och att vi tillsammans ska kunna skapa en fin skolmiljö. Vi vill nu ge er vårdnadshavare möjlighet att ta del av hur vi ligger till i förberedelserna.

Torsdagen 8/12 bjuder vi in till informationsmöte i matsalen 18.00-19.30. Vi riktar oss framför allt till föräldrar till eleverna i åk 6-8 men ni andra är självklart också välkomna.

Enhetsråd och skolråd är planerade till detta datum, de genomförs som vanligt i F-5 men ersätts av informationsmötet i åk 6-9.

För att det ska vara lätt för alla att veta vilken del av skolan vi pratar om har vi skapat arbetsnamnen Årstaskolan Årsta torg och Årstaskolan Årstaviken.

Vad gäller Årstaskolan Årsta torg så kommer det naturligtvis att ske saker även där. Vi planerar för att kunna ta emot 5st 6-årsgrupper, jämfört med årets 3. De lokaler som hittills använts av eleverna i 7-9 kommer fortsättningsvis att kunna nyttjas av de yngre eleverna. Planering för detta har påbörjats och fortgår under vårterminen.

Länken nedan leder till den plats på vår hemsida där vi löpande fyller på med information om den nya skoldelen.

Öppet Hus Tors 19/1

Torsdag 19/1 kommer vi att ha öppet hus på skolan, tiden är satt till 17.00-20.00. Vi vill då ta chansen att visa upp vad vi gör på skolan och berätta mer om vad vi anser är en bra skola, ur olika aspekter. En del elever kommer att delta under kvällen, andra inte. Planering pågår, jag hoppas du har möjlighet att ta dig hit till skolan, vi återkommer med program för kvällen.

Därmed sätter jag punkt för den här gången, jag återkommer framöver med mer om vad Årstaskolan är och vill vara, vad vi gör och hur vi bäst samarbetar för att skapa bästa möjliga skola för våra barn.

Du är varmt välkommen med frågor och eller funderingar till mig eller andra medarbetare på skolan.

Kalle Enström

Rektor  Årstaskolan