Under veckan har barnen:

• Arbetat vidare med tema kroppen
  • Skrivit berättelser i Språkskrinet
  • Arbetat med repetition av problemlösning och multiplikation

På grund av lite tekniskt strul så kommer ni att kunna läsa ert barns iup på Skolplattformen nästa vecka istället. Håll tillgodo!

Arbetsro= God lärmiljö

På Sörgården arbetar vi pedagoger tillsammans för att få ett så bra klassrumsklimat som möjligt. Både under skoltid och fritidstid. Vi vill att våra elever ska kunna arbeta koncentrerat.

Vi arbetar med arbetsro/god lärmiljö på många olika sätt. Här år några exempel:

• Ibland ska det vara tyst i våra lokaler för att uppgiften kräver det och ibland samarbetar och pratar vi.
  • Det är viktigt att lyssna på den som har fått ordet.
  • Vi pedagoger uppmuntrar barnen till att våga fråga – det är ju så vi alla lär oss och kan bli ännu bättre!
  • Vi tänker på hur vi möblerar våra klassrum.

Varje klass har också egna klassrumsregler som är skrivna tillsammans med eleverna. Där står exempelvis hur en kan bidra till ett bra klassrumsklimat. Vi pedagoger uppmärksammar och benämner god arbetsro/god lärmiljö för att göra eleverna medvetna.

Mål vi har arbetat med under veckan:

Svenska:

Skriva med en läslig handstil på ett digitalt verktyg

Rita en bild för att göra sin text tydligare

Matematik:

Att räkna med multiplikation, tabellerna 2, 3

Färdighetstränat via Vektor, skolplus eller tankenötsboken

Nästa vecka:

Måndag: 8.00-12.55. Idrott

Tisdag: 08.00- 12.30.

Onsdag: 08.00-13.40 Vi börjar tömma barnens lådor. Barnen ska ta med en rymlig väska och/eller en stor påse till skolan.

Torsdag: Sveriges nationaldag. Röd dag. Skola+fritids stängt.

Fredag: Skolan stängd Barnen komplediga för festivalen. Fritids öppet för anmälda barn.

I framtiden: Skolavslutning 11/6. Vi träffas ute på skolgården för rektor Kalles tal kl.8.30. Föräldrar och släktingar står vid utmarkerade platser. Vi träffas sen i klassrummet kl. 9.00 för att önska varandra glad sommar. Fritids öppet som vanligt på morgonen och under dagen.