Stormöte – Anmälan till jourfritids

Nästa torsdag, den 22 november, är det återigen dags för all personal på skolan att ha skolutvecklingsmöte, ett så kallat Stormöte.
För fritids del innebär det att mellan klockan 15.15 – 18.00 består bemanningen av vikarier. Vi är förstås mycket tacksamma om ni som har möjlighet hämtar ert/era barn tidigare denna dag.
Detta Stormöte är terminens sista och efter jullovet kommer ni att få alla datum för vårterminens stormöten som kommer att äga rum vid tre tillfällen.
Ni anmäler ert/era barn via webblänken under ”ANMÄLAN TILL LOV- OCH JOURFRITIDS” i menyraden som finns på alla bloggar.

Observera att anmälan stängs en vecka innan, det vill säga nu på torsdag den 15 november.

Tack för Ert samarbete!
Vänlig Nina Park, biträdande rektor

Under veckan har barnen:

• Övat på olika aktivitetsord på engelskan
  • Haft simskola
  • Övat på handstilen
  • Arbetat med läsförståelsefrågor
  • Övat på uppställning i subtraktion (algoritmer) utan växling
  • Haft klassråd
  • Lyssnat till högläsning

Tack alla familjer för givande utvecklingssamtal!

Mål vi har arbetat med under veckan:

Svenska:

• Skriva enkla texter för hand med en handstil som går att läsa
  • Att använda bilder för att göra det eleven vill berätta med sin text tydligare.

Matematik:

• Subtraktion med uppställning inom talområdet 0-100
  • Att skriva ut talsorterna under varandra, ental, tiotal

Kråkans kramar – en föreställning om att sätta gränser

Den 27 november får vår klass besök av Lilla parken som kommer att ge föreställningen Kråkans kramar. Det är en föreställning som handlar om att sätta gränser och att respektera sina medmänniskor. Vi ser detta som ett naturligt inslag i vårt arbete med bland annat Barnkonventionen.

Nästa vecka:

Måndag: 8.00-12.50. Idrott

Tisdag: 08.00- 13.40.

Onsdag: 08.00- 13.40 Simskola, ta med simkläder, handduk  och hänglås.

Torsdag: 08.00- 13.20. Läsläxan kap.8, läxboken s.10.

Fredag: 08.00- 13.05

Trevlig helg!

Happy Halloween

Idag har vi övat på olika sånger på engelskan. Barnen har också fått göra egna pumpor med olika ansiktsuttryck utefter en given mall.

Under lektionen lekte vi även en lek som heter “Who took the candy from the trick or treat bag?” som gick ut på att lista ut vilket barn som hade godiskaramellen.

Underlaget är taget från: www.supersimplyonline.com

Mål för lektionen:

Att delta i en muntlig övning

Sjunga enklare sånger med Halloweentema