Under veckan har barnen:

• Sjungit Majas alfabetssång om I
  • Övat på att skriva ord på I
  • Tillverkat igelkottar av lera
  • Skrivit om veckan i sina arbetsböcker
  • Arbetat med och delat upp talet 8
  • Haft idrott
  • Genomfört en matematikdiagnos
  • Genomfört olika övningar med fokus på rörelse
  • Haft dans- och rörelse med Johanna

Det var härligt att träffa klassen och er föräldrar igen! Under min frånvaro har Magnus och Carolina tillsammans med vikarie haft klassen, så de har varit i mycket goda händer! 🙂

Maillistan

Lappen (där ni som ville skriva upp er mailadress) som suttit i hallen en tid har tagits ned och ska sammanställas. Vi hoppas kunna ge er den efter höstlovet.

Temavecka

Nästa vecka kommer hela Årstaskolan genomföra en temavecka med fokus på respekt-kränkande behandling, gemenskap-utanförskap. Idrotten och rörelse-och dans utgår därför på grund av detta.

Syftet med temaveckorna är att arbeta förebyggande för trygghet, mot mobbning och kränkningar. Detta görs i grupper från olika enheter. Vi kommer att lära känna varandra genom samarbetsövningar och arbeta med värdegrundsfrågor. Vi kommer även arbeta konstnärligt och kreativt.

Temaveckan påverkar inte barnens start- och sluttider. Vi genomför första lektionen i klassrummet som vanligt, för att sedan arbeta i olika grupper under dagen. Grupperna kommer att vara våra halvklassgrupper.

Nästa vecka: Temavecka på skolan.

Måndag: 8.00-13.10.

Tisdag: 8.00-13.40. Ej idrott.

Onsdag: 8.00-13.40. Ej idrott.

Torsdag: 8.00-13.40. Läsläxan kap. 7, läxboken s.9 ta med böckerna till skolan.

Fredag: 8.00-12.40. Ej Rörelse- och dans

I framtiden: v.44 Höstlov, v.45 (måndag och torsdag) utvecklingssamtal i Bläckfiskarna!

Påminnelse: Skolinspektionens enkät

Påminner om Skolinspektionens enkät som riktar sig till er vårdnadshavare. Era svar kring skol- och fritidsverksamheten är viktiga för oss och vi hoppas att ni tar er tid att fylla i detta.

Vänligen klicka på länken nedan för att svara på frågorna.

Arstaskolan-Vardnadshavare-Grundskola-ak-1-9  (För mer information se tidigare blogginlägg)

Från start förmedlades 20/10 som sista svarsdatum, nu ser det ut att vara flyttat till 27/10!

Välkomna på utvecklingssamtal!

Denna termin kommer utvecklingssamtalen ske under två heldagar vecka 45: måndag och torsdag. Det betyder att barnen i Bläckfiskarna undervisas av Carolina dessa dagar. Utvecklingssamtalen kommer att äga rum i Sörgårdens ateljé.

Ni har nu fått en tid och jag vill att ni i möjligaste mån tar den och inte ändrar, tänk att det är som en läkartid. Detta samtal kommer att pågå i 20 min. Under samtalet kommer vi bland annat att gå igenom resultaten från bedömningsstödet i matematik och svenska. Finns det ett behov av mer samtalstid bokar vi in det vid ett annat tillfälle.

Om ni ändå måste ändra tid, vänligen byt med någon på listan. I andra hand får ni kontakta mig så tittar vi på en ny tid. Avbokning bör ske några dagar innan.
Om inte vårdnadshavare dykt upp för samtal utan att meddela kommer jag att ha samtal med enbart eleven som enligt lagen har rätt till samtal, men inte nödvändigtvis tillsammans med förälder. Jag hoppas att vi kan samarbeta väl kring detta och självklart finns det alltid möjlighet till lösningar om det kör ihop sig!

Väl mött!

Tider för utvecklingssamtalen lämnades ut idag, måndag på era barns hyllor.