Hej allihop!

Den här veckan har vi börjat öppna klassens julkalender och börjar varje morgon med att tända ljus och läsa ett kapitel ur ABC-klubbens julkalender med Asta, Bea och Cesar. Vi har också utifrån elevernas önskan infört ett belöningssystem för att få bättre studiero. Det innebär att eleverna efter avslutat lektion får lägga i en makaron i en burk om de tycker att de arbetat bra och bidragit till studiero under lektionen. Det är meningen att varje elev ska reflektera över sin egen insats och när burken är full får eleverna en överraskning.

I veckan har vi bland annat arbetat med:

Matematik – räknehändelser med tema Harry Potter. Skriftlig räknemetod standard algoritm addition med två minnessiffror.

Svenska – övat läsförståelse utifrån boken handbok för superhjältar.

NO – gått igenom experimenten om kroppen som vi gjorde förra veckan.

SO – sett på film och läst om den bibliska skapelseberättelsen där eleverna fått göra egna böcker om hur Gud enligt judisk och kristen tro skapade världen. Besökt Årsta kyrka och ritat symboler som hör till kristendomen i halvklass.

Engelska – arbetat med temat Christmas och toys och övat på orden: Santa, raindeer, doll, plane, elf, computer m.m.

Haft GOTD om Lucia

Måndag: 8.00-13.00, slöjd

Tisdag: 8.00-13.45

Onsdag: 8.00-14.05 Läsläxa kapitel 13, Idrott, musik. Studiestund 15-16.

Torsdag: 7.40-14.15 Alla 3or har luciatåg för de andra klasserna på skolan. Vi samlas på Norrgården kl.7.40 och hänger av oss kläderna. Viktigt att vara i tid. På eftermiddagen lussar vi på fritids, välkomna till Norrgården kl.16 ni vuxna som kan och vill.

Fredag: 8.00-13.25 Idrott

Påminnelse om klädsel för alla luciatåg:

Om ni har, så ta på lucia-, tärna-, tomte-, pepparkaka- eller stjärngossekläder. Om någon inte vill eller har möjlighet att fixa sådana kläder så går det bra med helvita och/eller röda kläder.

Vi hoppas att så många som möjligt, inte bara tärnorna, kan ha ett elektriskt ljus i handen. Inga levande ljus!

Trevlig helg! Hälsar Karin, Malin och Daniel ❄️