Hejsan!

Den här veckan har vi bland annat arbetat med:

❄️ läsförståelse utifrån boken ”Handbok för superhjältar”

❄️ engelska och arbetat med temat ”at home”. Övat på ord som: shelf, sofa, chair, carpet, wardrobe, basket, pillow, bed, lamp och table

❄️ pratat och skrivit i våra religionsböcker om kristendomens heliga skrift, religiösa ledare, heliga plats och viktiga personer

❄️ matematik, omkrets, mätt och räknat ut omkrets på saker i klassrummet.

❄️ haft högläsning

❄️ teknik – pratat om och övat på ord för tekniska konstruktioner som hjälper oss att sammanfoga saker (tillfälligt/permanent). Diskuterat likheter och skillnader mellan föremålen.

På bilden målade vi skog och berg och tryckte det vi målat för att skapa en spegling i vattnet.

V.4

Måndag: 8.00-13.00, slöjd

Tisdag: 8.00-13.45

Onsdag: 8.00-14.05 Idrott, musik. Studiestund 15-16.

Torsdag: 8.00-14.15  Läsläxa kapitel 16. Öppet hus på skolan 16.00-19.00.

Fredag: 8.00-13.25 Idrott

Vi också påminna att ta med material till när vi ska skapa våra bärhandtag i tekniken om ni skulle ha något användbart hemma (se föregående veckobrev)

Hoppas ni får en fin helg allihop!

Hälsningar Karin, Malin och Daniel 🌸

Veckan som gått

Välkommen till bloggen vsg

Vi har jobbat med musik 🎸🎹 då så skrev vi ord som Mange spela på piano.

På matten så jobba vi med  omkrets ,km och m. På Svenskan jobba vi med handbok för superhjältar. På idrotten så gjorde vi fyra stationer. På sy slöjden så tvinnade vi och på trä slöjden så gick vi genom regler. På engelskan så jobba vi med saker man har hemma och på son så gick vi genom livsfrågor hur man är snäll. No då jobba vi med kondition.

MiLo och Alvar

Information om studiedag och vårens stormöten

Hejsan alla familjer på Årstaskolan!

Hoppas ni har haft en skön julledighet!
Jag vill påminna er om att det är studiedag tisdagen den 29 januari för all personal, vilket innebär att det då är jourfritids bemannat med vikarier.

Jag vill också redan nu flagga för våra stormöten som gäller för all personal på skolan. Dessa kommer att inträffa tre gånger under vårterminen. Följande datum gäller; onsdag 6 februari, tisdag 26 mars och tisdag 7 maj, då fritids är bemannat av vikarier från klockan 15.15.

Ni kan redan nu gå in och anmäla om ni behöver omsorg dessa dagar för ert/era barn via länken ANMÄLAN TILL LOV- OCH JOURFRITIDS som finns i det övre röda fältet på denna sida.

Tack för gott samarbete!
Nina Park, biträdande rektor

Hej!

Nu är vi igång igen och sista terminen på lågstadiet har kickat igång! Så roligt att se alla igen efter jullovet! Eftersom det varit en kort vecka blir det också ett lite kortare veckobrev.

Vi har inlett en snällutmaning i klassen för att jobba för en snällare skola och en fin stämning. Under en månad ska eleverna, helst varje dag, tänka lite extra på att göra något snällt för någon annan och omgivningen. På Alla hjärtans dag den 14/2 ska vi utvärdera och se hur det har gått.

Viktigt att veta:

Det är ändrade dagar för läsläxan denna termin. Numera kommer eleverna att få läsläxan på fredagar och ska tillbaka till skolan på torsdagar. Viktigt att komma ihåg läxmappen med både läseboken och läxhäftet till torsdagar.

Den 24/1 är det öppet hus på hela skolan mellan kl. 16-19. Den 29/1 är det studiedag. Tänk på att anmäla om ert barn ska vara på fritids på länken, www.arstaskolan.org/lovfritids

I teknikämnet har har eleverna i uppgift att konstruera ett bärhandtag. De har i par gjort skisser på hur de tänkt att bärhandtagen ska se ut och diskuterat vad de skulle behöva för material för att konstruera dem. Vi ska tillsammans försöka få fram material för att skapa dessa. Har ni något av detta över hemma som ni kan tänka er skänka vore det toppen! (Skicka med ert barn detta så snart ni kan isf)

• Plast (hård)

• Tygrester

• Knappar

• Skumgummi/disksvamp

• Gammal vattenslang?

• Toarullar/kartong

V.3

Måndag: 8.00-13.00, slöjd

Tisdag: 8.00-13.45

Onsdag: 8.00-14.05 Idrott, musik

Torsdag: 8.00-14.15  Läsläxa kapitel 15.

Fredag: 8.00-13.25 Idrott

Ha en fin helg! Hälsningar Karin, Daniel och Malin 😊