Information om studiedag och vårens stormöten

Hejsan alla familjer på Årstaskolan!

Hoppas ni har haft en skön julledighet!
Jag vill påminna er om att det är studiedag tisdagen den 29 januari för all personal, vilket innebär att det då är jourfritids bemannat med vikarier.

Jag vill också redan nu flagga för våra stormöten som gäller för all personal på skolan. Dessa kommer att inträffa tre gånger under vårterminen. Följande datum gäller; onsdag 6 februari, tisdag 26 mars och tisdag 7 maj, då fritids är bemannat av vikarier från klockan 15.15.

Ni kan redan nu gå in och anmäla om ni behöver omsorg dessa dagar för ert/era barn via länken ANMÄLAN TILL LOV- OCH JOURFRITIDS som finns i det övre röda fältet på denna sida.

Tack för gott samarbete!
Nina Park, biträdande rektor

Hej!

Nu är vi igång igen och sista terminen på lågstadiet har kickat igång! Så roligt att se alla igen efter jullovet! Eftersom det varit en kort vecka blir det också ett lite kortare veckobrev.

Vi har inlett en snällutmaning i klassen för att jobba för en snällare skola och en fin stämning. Under en månad ska eleverna, helst varje dag, tänka lite extra på att göra något snällt för någon annan och omgivningen. På Alla hjärtans dag den 14/2 ska vi utvärdera och se hur det har gått.

Viktigt att veta:

Det är ändrade dagar för läsläxan denna termin. Numera kommer eleverna att få läsläxan på fredagar och ska tillbaka till skolan på torsdagar. Viktigt att komma ihåg läxmappen med både läseboken och läxhäftet till torsdagar.

Den 24/1 är det öppet hus på hela skolan mellan kl. 16-19. Den 29/1 är det studiedag. Tänk på att anmäla om ert barn ska vara på fritids på länken, www.arstaskolan.org/lovfritids

I teknikämnet har har eleverna i uppgift att konstruera ett bärhandtag. De har i par gjort skisser på hur de tänkt att bärhandtagen ska se ut och diskuterat vad de skulle behöva för material för att konstruera dem. Vi ska tillsammans försöka få fram material för att skapa dessa. Har ni något av detta över hemma som ni kan tänka er skänka vore det toppen! (Skicka med ert barn detta så snart ni kan isf)

• Plast (hård)

• Tygrester

• Knappar

• Skumgummi/disksvamp

• Gammal vattenslang?

• Toarullar/kartong

V.3

Måndag: 8.00-13.00, slöjd

Tisdag: 8.00-13.45

Onsdag: 8.00-14.05 Idrott, musik

Torsdag: 8.00-14.15  Läsläxa kapitel 15.

Fredag: 8.00-13.25 Idrott

Ha en fin helg! Hälsningar Karin, Daniel och Malin 😊

Information från idrottslärare Patrik

Hej, denna termin på idrotten kommer vi göra en mängd olika aktiviteter. Vi kommer fortsätta vårt tema med puls, där vi tränar kondition och försöker få hjärtat att slå snabbt. Vi pratar i samband med detta en del om varför det är bra att träna hjärtat och varför man behöver röra på sig. Vi kommer också ha en tema med musik och rörelse, där vi tränar, dansar och rör oss till musik. Lekar blir det också massa av, då tränar vi samarbete, att följa regler och så rör vi på oss såklart. Se till att inte glömma ombyte till idrottslektionerna.

Med vänlig hälsning Patrik

Skattjakt

21 Fotboll och lekar
22 Friidrott

Tack alla föräldrar och barn för de fina presenterna!

Nu önskar vi er alla ett skönt jullov så ses vi ses igen den 10/1 för vår sista termin tillsammans!

Stor julkram till er alla ❤️

Önskar, Karin Malin och Daniel