Grej of the day

Hej!

Nu har vi ett par fredagar kört “Grej of the day”. Det hade klassen tillsammans med Oya i tvåan och nu har vi under en period tagit upp det igen.

Kommer ni ihåg? Det är korta småföreläsningar om intressanta och spännande personer, platser, djur eller händelser. När föreläsningen är klar så sammanfattar barnen vad de lärt sig. I år gör vi det i appen Book Creator.

Förra fredagen lärde vi oss om fängelseön Alcatraz.

Idag har jag föreläst om Rosa Parks. Fråga ert barn hemma och prata gärna vidare om ämnet. Vi har även kommit in på slavhandel, Ku Klux Klan och Martin Luther King.

Om ni inte har upptäckt det härliga boken “Godnattsagor för rebelltjejer” än, så kan jag varmt rekommendera den. Där kan ni läsa om “hjältemodiga kvinnor som åstadkommit något speciellt eller stått upp för sina ideal. Kvinnliga förebilder från förr och nu som -mot alla odds- har uppnått otroliga resultat eller ändrat historiens gång”. Här kan ni också läsa om just Rosa Parks.

Passar givetvis att läsa för både killar, tjejer, stor och liten. Att krypa ner i sängen eller upp i soffan och läsa och prata om ett av kapitlen i denna bok med sitt barn känns väldigt fint, viktigt och upplyftande.

Trevlig helg!

Lotta