Vecka 2

Veckoinfo från Nina

Hej! 

Vi har haft två bra dagar den här veckan i början på den nya terminen och faktiskt hunnit med och starta upp en del nytt.
I svenska har alla börjat arbeta med sin rymdvarelsesaga. Varje elev har fått presentera sin egen rymdvarelse för sin iPadkompis. Efter det har de tillsammans fått göra en berättelseplanering där de fått skriva ner stödord eller stödmeningar. Först fick de skriva vilken eller vilka som är huvudpersoner. Sedan skulle de hitta på ett problem och en lösning till sin saga. I lösningen kan det också komma in en eller flera hjälpare. 

Målen för rymdvarelsesagan är att: 

Kunna skriva en berättelse med tydlig början, mitten och slut.

Kunna skriva läsligt för hand.

Kunna skriva med mellanrum, stor bokstav och punkt. 

Vi kommer att arbeta med dessa sagor ett bra tag framöver och hoppas sen att få visa upp dessa för er tillsammans med allt annat vi gjort i rymdentemat. 
I matematik har vi satt igång med multiplikation. Först handlar det om att förstå sambandet mellan multiplikation och addition. Eleverna kommer under nästa vecka få i läxa att träna på tvåans tabell för att automatisera den. Vi kommer även öva extra mycket på den i skolan med hjälp av mattegympa. Mattegympa innebär att man gör samma matteuppgifter om och om igen för att dessa ska automatiseras. Men mer om det i nästa vecka. 

Målen för området multiplikation är att:

Kunna förstå sambandet mellan addition och multiplikation.

Kunna använda räknesättet multiplikation

Kunna 2:ans, 5:ans och 10:ans multiplikationstabeller

I NO har vi börjat prata om vårt solsystem och vår galax Vintergatan. Vi har pratat om hur stjärnhimlen ser olika ut under olika delar av året, hur en stjärna föds samt tittat på hur de vanligast stjärnbilderna ser ut. Vi har också gjort toarullskikare. När man kikar in i den och håller den mot ett fönster kan man se en stjärnbild. Några har också ritat av olika stjärnbilder på ett papper. Målen är att eleverna ska känna till varför stjärnhimlens utseende förändras under året och känna till några stjärnbilder. 

Jag kommer i början på nästa vecka att skicka ut ett nytt schema. Ola kommer börja ha klassen på onsdag nästa vecka då jag ju kommer att vara föräldraledig på onsdagar istället för måndagar. Ola kommer också ha klassen på måndagar efter lunch då jag kommer att arbeta med mitt försteläraruppdrag. 

Efter påsk kommer jag att vara föräldraledig på heltid fram till sommarlovet. Jag kommer att innan påsk göra bedömningsstödet i svenska och matematik med alla eleverna samt ge förslag på nya IUP-mål till varje elev inför vårterminens utvecklingssamtal. Jag kommer dock inte hålla i utvecklingssamtalen innan påsk utan det kommer Ola att göra, men då med mitt underlag. Det är viktigt att eleverna har tid på sig att kunna uppnå målen som vi nu satte i höstas och därför kommer Ola ha utvecklingssamtalen mer mot slutet på vårterminen. Jag kommer sedan skriva ert barns omdöme och IUP på Skolwebben, i veckan efter skolavslutningen. Skulle ni ändå vilja ha ett utvecklingssamtal med mig innan påsk så hör av er i god tid innan så försöker vi lösa det. 

Nästa vecka på tisdag delar jag ut nya veckans ord. Jag lägger också ut dem på bloggen då. Läsläxan, kapitel 8, är tills på torsdag nästa vecka. 

Nästa vecka har vi Öppet hus på skolan mellan klockan 17.00 och 18.30. Varmt välkomna om ni vill titta runt lite hur olika årskurser arbetar på skolan. 

Se även nedan viktiga datum för vårterminen. 

Trevlig helg! 
/ Nina 

Vecka 3

Mån:
Tis: Idrott (Medtag idrottskläder och handduk) Veckans ord delas ut. 
Ons: Dans. Samling klockan 8.00 utanför F – huset. Nina föräldraledig. Ola kommer. 

Tor: Läsläxa: kapitel 8

Fre: Idrott (Medtag idrottskläder och handduk) 

Viktiga datum för vårterminen 2018:APT-datum: 1/2, 15/3, 19/4, 17/5

18/1 Öppet hus

Vecka 7, Temavecka för en tryggare skola mot kränkningar och mobbing.

Vecka 9 Sportlov

Vecka 14 Påsklov

30/4 planeringsdag

11/5 Kristi himmelsfärd

24/5 Årstafestivalen

8/6 Skolavslutning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *