Hej alla glada!

Vilken toppen slut det var på veckan. Vi var ute i solen med alla andra ettor och haft Bokbytardag samt lekt en kul samarbetslek som heter skräplek. Nu återstår bara två och en halv vecka av hela årskurs 1. Vi fokuserar därför på att jobba färdigt med det vi har påbörjat i samtliga ämnen. Det är mycket som ska avslutas nu.

Under veckan har vi bl.a. arbetat med

*Geometrsika objekt och symmetri. Byggt Pippis hus av olika geometriska objekt.

*Skrivit meningar på paddan två-två till olika bilder och skrev en sammanhängande berättelse. Arbetsparen fick gå runt och skrev en mening till varje bild och läste meningen som skrevs innan. Medan de väntade på varandra så fick man färglägga mandalas två-två. Vilken kul lektion det var!

*Pratat om hur man kan bli energi smart, suttit två- två och kommit med tips, tittat på film, och läst berättelsen om energi tjuven. Barnen fick även ett uppdrag av Klimatråttan (Se separat inlägg)Uppdraget fick de hem igår och man kan lämna in den nästa vecka på onsdag. Väldigt kloka tips från fjärilarna!

*Samarbetsövning om vanliga träd i vår närmiljö. Denna övning heter “mina ord-dina ord”. Två-två skrev barnen ner alla ord de kommer på och kan om träd på “mina ord”. Sedan gick man runt i klassen och läste varandras ord och fyllde på “dina ord”. När alla var klara så sammanställde vi våra anteckningar och pratat om vilka olika träd sorts finns i vår närmiljö osv.Vi fortsätter jobba med träd även nästa vecka!

*Fortsatt att jobba med våra dikter.

*Spelat Sopspelet på våra paddor.

*Läsläxa

*Idrott/Dans med 1b2

*Varit på skolbiblioteket och lämnat/lånat böcker.

*Gotd om allemansrätten

*Bokbytardag

Nästa vecka

Nästa vecka är en kort vecka med bara tre skoldagar. På tisdag är det Årstafestival kl 16-19 och det är obligatorisk närvaro för barnen (Se separat inlägg. Viktigt att ni kommer och prickar av era barn innan ni går hem på festivalen. Vi kommer tillsammans med 1b2 dansa under den första timmen av festivalen.

Läsläxa

Barnen fick “Slagsmål” del 3 som läsläxa och frågor till det från Detektiven för nästa vecka på onsdag. Detta blir terminens sista läsläxa. Det blir inga fler läxor innan sommarlovet, men uppmuntra gärna era barn till att läsa ofta ändå, trots att de inte har det i läxa.

Inför tvåan

Inför tvåan kommer det att bli lite förändringar för klassen som ni redan visste om tidigare. Jag var vikarie för Nina när hon var förälderledig. Nu är det klart att Nina ska tillbaka till sin tjänst den 2/10 från sin ledighet.Tills dess kommer vår grymma Lotta att ha klassen.Det känns tråkigt att lämna klassen och alla underbara fjärilar. Som tur så stannar jag kvar på Årstaskolan med en annan uppdrag och kommer ändå träffa mina fina fjärilar.

En viktig notis!

Vi är några vuxna som noterat att vissa barn har börjat intressera sig för ett spel som heter , GTA, som är väldigt våldsamt. Det är mycket skjuta skallen av, döda den och den samt grovt språk. Detta spel har en 18års gräns, och utan att vara domare eller moralpolis vill vi ändå understryka att det finns en anledning till att dessa spel har en 18-års gräns. Håll därför gärna ett öga på vilka spel barnen spelar på fritiden. Även på YouTube som barnen pratar om förekommer det mycket våld, grovt språk och sex. Flera elever säger att de av misstag kommit in på sådana sidor.
Det har även förekommit ovanligt mycket fula ord den senaste tiden mellan barnen. Många som använder såväl ord som fysiskt våld för att lösa en konflikt. Sparkar är inte okej, slag är inte okej, att svära åt eller på annat sätt uttrycka sig kränkande mot andra barn är inte okej. Prata gärna hemma kring hur vi ska samspela i grupp; hur viktigt det är att lyssna på varandra och kunna sätta ord på sina känslor. Vi jobbar kontinuerligt med detta på olika sätt i skolan.

Inför v.21

Måndag 08.00-13.00

Tisdag 08.00-13.50

Utomhusidrott samt dans med 1b2
Årstafestivalen mellan kl 16-19 (Se separat inlägg)

Onsdag 09.30-13.00

Sovmorgon för barnen. De börjar 09:30 och fritids är öppet som vanligt.
Läsläxa Slagsmål del 3

Röd dag, skolan och fritids stängd.

Skolan stängd, fritids öppet som vanligt.

Viktiga datum framöver

23/5 Årstafestivalen. Obligatorisk närvaro för alla barn fram till kl.19.00.Dagen efter har barnen sovmorgon till kl.9.30. Fritids är öppet som vanligt denna morgon.

29/5 Lågstadieruset, under fritidstid.

1/6 APT

5/6 Kompensationsledigt för Årstafestivalen. Fritids öppet som vanligt.

6/6 Nationaldagen – Skolan stängd

9/6 sommaravslutning. Vi samlas i klassrummet 8.00. Den gemensamma avslutningen på skolgården startar 9.00.

Soliga hälsningar/Oya,Lena och Lotta

(null)