Hej alla glada i 1a!

Nu är det återigen dags för ett veckobrev och helg. Härligt att det blir allt ljusare ute och våren närmar sig.

Källkritik

Den 13/3 var Källkritikens Dag för första gången. Josef Sahlin och några elever från Årstaskolan fick ett pris för sitt arbete som handlade om hur man kan arbeta källkritisk. I samband med det så samtalade vi också om källkritik och tittade på en filmavsnitt som handlade om det. Utifrån filmen diskuterade vi om att vi måste alla bli bättre på att kolla upp saker som vi ser och läser samt delar på internet.Det handlar om att ifrågasätta den information man får till exempel via sociala medier, internetsidor. Vem säger det här? Och varför? Barnen hade som vanligt mycket kloka tankar! Vi kommer att fortsätta arbeta med det även nästa vecka.

Rocka sockorna tisdag den 21/3

Vi kommer att rocka sockor nästa vecka på tisdag för att uppmärksamma att olikheter är bra. Det är bra om barnen kan ha olika sockor på sig den dagen för att hylla olikheterna.

Klockan

Vi arbetar med klockan (hel-& halvtimma), Än så länge är det analog tid som vi jobbar med. Hjälp gärna barnen med att uppmärksamma tiden och klockan.

Påsklovslappar
Det är nu dags att fylla i lovlappen om ert barns närvaro/icke närvaro under påsklovet. Sista anmälningsdagen är söndag den 2/4.

Under veckan har vi bl.a.jobbat med;

Grodans livscykel
Bokstaven Bb
Läsläxa
Likhetstecknets betydelse
Gotd om “Downs syndrom”
Klockan
Faktatexter
Kamratrespons
Kartan- väderstrecken
Idrott/dans
Tittat på Planet Earth
Tystläsning
Lyssnat på boken ”Vampyr Varning”

Inför v.12

Måndag: 08.00-13.00

Tisdag: 08.00-13.50 Rocka sockor!

Dans på förmiddagen (bekväma kläder)

Idrott på eftermiddagen

Ta med oömma kläder, handduk och gympaskor

Onsdag: 08.00-13.00

Läsläxa kapitel 22 i “Den magiska kulan”

Torsdag:08.00-13.00

Fredag: 08.00-13.00

Viktiga datum:

23/3 Apt

v.13 och v.14 utvecklingssamtal

v. 15 Påsklov

26/4 Bondgårdsbesök. Mer info kommer lite närmare.

Trevlig helg/ Oya, Lena, Lotta och Johanna

(null)