Veckoinfo Nina

Hej,

Nu har vi äntligen börjat med det mycket efterlängtade temat i SO som ska handla om forntiden. Temat kommer att pågå fram till sommarlovet. Vi kommer först att prata lite om livets början med Big Bang som start. Olika filmer och faktatexter kommer vi att se och läsa. Eleverna kommer under temat få träna mer på att läsa en faktatext och svara på frågor som hör till faktatexten, för att öva mer på just denna typ av arbetssätt. Vi kommer också sedan göra ett arbete runt varje tidsålder och bygga olika stenåldersbyar. Nedan kan ni se målen för forntidstemat.

Du ska kunna:
Ge exempel på hur man kan se spår av forntiden i naturen.
Ge exempel på hur man kan se spår av forntiden i språket, t ex genom namn.
Berätta något om de första människorna och ge exempel på hur människorna levde under stenåldern, bronsåldern och järnåldern (t ex kläder, bostad, redskap, mat, djur).
Berätta om några viktiga händelser under forntiden.
 Använda en tidslinje och kunna sätta ut tidsåldrarna i rätt ordning.

Nästa vecka på tisdag den 26/3 är det stormöte för hela skolan. Gå in och anmäl på klassbloggen under fliken ”anmälan till lov och jourfritids” om ert barn ska vara på fritids denna dag.

Nästa vecka kommer vi ha nationella prov i svenska på måndag och tisdag. Inget nationellt prov i matematik nästa vecka. De som varit sjuka denna veckan kommer få möjlighet att göra denna veckans prov under kommande vecka.

OBS! Läsläxa kapitel 22 till nästa torsdag.

Trevlig helg!

/ Nina, Lena och Lotta

Mån: Delprov i svenska
Tis: Idrott. Samling utanför omklädningsrummen vid idrottssalen kl. 07.50 (Medtag idrottskläder och handduk)

Delprov svenska

Stormöte för skolans personal
Ons: Idrott. Samling utanför omklädningsrummen vid idrottssalen kl. 08.00 (Medtag idrottskläder och handduk)

Studiestund kl. 15.00-16.00
Tor: Läsläxa kapitel 22 klart i både läseboken och läxhäftet. (Medtag läsebok och läxhäfte)

Fre:

Viktiga datum för vårterminen 2019:

APT-datum: 11/4, 16/5
Föräldraråd och Skolråd: Se datum för APT

Nationella prov 11/3-3/5 (ingen ledighet ges under denna period)
Påsklov: 15/4-21/4
Friidrottsdag: 16/5
Årstafestivalen: 23/5
Vårterminen sista dag 11/6

Gå in på klassbloggen och tryck på fliken ”anmälan till lov och jourfritids” för att anmäla om ert barn ska vara på fritids under lov, studiedag och stormöten. Om ert barn ska vara på fritids efter kl. 16.45 de dagar då det är APT så maila christina.park@stockholm.se

Hej,

Svenska🤗
Vi har jobbat med adjektiv. Ett adjektiv är en ordklass som beskriver något t.e.x. Den nya fina gula jackan. Alla ord klasser har en ramsa, och adjektivens ramsa är, adjektiv är hur något är t.e.x. rund och kär. Vi gjorde en exit ticket där man skulle skriva en mening med massor av adjektiv.

Matte😝

Vi har kört division med 10 problemlösning. Vi jobbade med matteboken. I matteboken jobbade vi med division med 10, t.e.x. 160/10=16.

No.

Vi har gjort klart våra broar i No nu. En stabil bro bygger man såhär, man tar och klipper en bit av ett mjölk paket, och limmar i hop med några glass pinnar som man kan vara pelare till bron. sen får man börja dekorera sin bro.

So😉

På SOn har vi börjat med Forntiden. Vi har gjort ett völ diagram där man ska skriva vad man vet om Forntiden det man önskar veta. Vi skrev T.e.x. att dom åt kött, fisk. Och att man vandrade mycket, och dom dog tidigare en vad vi gjorde.

Nationella proven😀

På nationella provet har vi skrivit en berättelse där dom skulle se hur bra vi skrev och vi fick inte fråga hur nåt stavades. Vi hade en timme på oss. På matte provet fick vi lösa matte problem och med mera.
                     Idrott🏃🏼‍♀️

På idrotten så fick vi välja vad vi ville men bara fyra saker. Vi lekte indian smyg, zombi kull, jägarboll och apa tiger haj det var det flesta lekar vi lekte😝😝. (Två idrotter på raken)

Filmerna🎬

Som ni kanske vet har vi gjort filmer, och idag ska vi visa dom.

Rocka sockorna⭐️

I torsdags var det rocka sockorna, och dom flesta i klassen hade olika strumpor. Vi tittade på en video där vi tittade på låten och lyssnade på en kille som har daunsyndrom och han hette Max.

Vi lärde oss att varför rocka socka dagen är den 21 mars.

🌳🌷🌸Av Ester och Mira🌸🌷🌳

🌷☘️🌸☘️Trevlig helg ☘️🌸☘️🌷

Till vårdnadshavare på Årstaskolan

Några av er har hört av sig till oss på skolan om en man som rör sig runt i Årsta.
Han beskrivs vara i 50-55-årsåldern med grått hår och hästsvans. Hans beteende har upplevts som udda och ibland obehagligt, han söker kontakt med både vuxna och barn.
Han har inte varit på skolans område men runt omkring.

Vi har rådfrågat vår kommunpolis vid polisen Globen, hon hälsar att hon vill att ni hör av er till polisen genom att ringa 112 om ni råkar ut för något som ni uppfattar som ofredande.
En patrull kan då förhoppningsvis vara på plats ganska snabbt för att förhindra vidare ofredande i det specifika fallet men även förhindra kommande incidenter.

Vi vill med detta meddelande inte bidra till hets eller ytterligare känsla av otrygghet.
Däremot vill vi att ni ska vara medvetna om vad som pågått, vara uppmärksamma och meddela i första hand polisen men även oss om fler incidenter inträffar.

Med hopp om fortsatt gott samarbete för allas trygghet.
/Rektor Kalle Enström