Veckobrev vecka 20

Hej alla familjer!

I veckan har vi som ni vet varit iväg på stadsvandring i Gamla stan och på friidrottsdag i Hammarbyhöjden, och klassen har varit helt fantastisk. Det är ett rent nöje att göra utflykter med det här gänget.  De lyssnar, gör det de ska göra, peppar varandra, och är intresserade. Vi har överöst dem med beröm och vi har satt upp många nya stjärnor på vår stjärnsamling. ⭐

Annat som vi har gjort i veckan är:

• Övat vidare på multiplikation och 4:ans tabell, och gjort ett litet test. Barnen fick under en lektion vara med och bestämma hur de ville öva på multiplikation. Många valde att lyssna på och sjunga multiplikationssångerna, några spelade spel och några gjorde räknemåla eller multiplikationsremsor/armband mm.

• Läst ur Handbok för superhjältar.
  • Börjat planera, rita och skriva serier som ska handla om ett barn som levde för 100år sedan.

• Undersökt vad som händer när man blandar en annan vätska med vatten.

• Haft GOTD om vårt grannland Norge.

Söndag är sista dag att anmäla till sommarlovsfritids

Söndag är sista dagen att anmäla barnen till fritids under sommarlovet, sedan stängs länken. Om det uppstår något problem så mejlar ni till Vivi.

Årstafestivalen

På torsdag 24/5 är det dags för Årstafestivalen. Som vanligt kommer skolgården fyllas med roliga aktiviteter och uppträdanden på scenen. Tegelbo har sina aktiviteter mellan Tegelbo och förrådet. Där finns även våra listor som vi prickar av eleverna på. Gå gärna förbi och säg hej så att vi vet om ni föräldrar tar över ansvaret för ert barn. Festivalen pågår mellan 16.00-19.00. Barnen kommer att få ett extra mellanmål; en korv med bröd och dricka. Välkomna!

Fågelmorgon 1/6

Karin bjuder in alla morgonpigga till fågelskådning och frukost vid Ågestasjön fredagen den 1 juni. Samling kl. 05.30 på parkeringen. Läs informationen nedan:

Planeringsdag 12/6

Ni som har anmält behov av sommarfritids tisdagen den 12/6 vill vi göra uppmärksamma på att fritids kommer att bemannas av vikarier den dagen, då ordinarie pedagoger är frilagda för andra arbetsuppgifter.

Vi är tacksamma om ni föräldrar har möjlighet att ordna egen omsorg den dagen.

Vecka 21:

Måndag: Vanlig skoldag

Tisdag: Idrott – Utomhus!  (Vikarie)

Onsdag: Vanlig skoldag

Torsdag: Läsläxa (sista kapitlet) – Kom ihåg att träna och ta med läxmappen     till skolan!

Årstafestivalen kl. 16.00-19.00

Fredag: Idrott – Utomhus!

HA EN SKÖN HELG I SOLEN!☀

2 tankar om “Veckobrev vecka 20

1. Patricia Sjöberg says:

Vad roligt att höra! Det var många intressanta och spännande saker som vi fick lära oss. 😀👍