Veckobrev vecka 2

Hej!

Nu är vi igång igen och det är så kul att möta alla glada och härliga barn efter lovet. Hoppas att alla har fått ut det bästa möjliga av julledigheten.

Trots att vi bara har haft två dagar den här veckan så har vi ändå gjort några saker:

• Skapat bilder med nyårsfyrverkerier. Resultatet sitter uppsatt i korridoren.

• Barnen har fått nya lärkompisar och enats om målet att tänka på att stämma av med sin lärkompis vid en uppgift och lyssna på lärkompisens åsikt. Första uppgiften blev att spela ett mattespel ihop.
  • Jobbat vidare med månens faser. Eleverna har undersökt månens faser med hjälp av “måndans”. Fråga gärna ditt barn hur man skulle göra. De har också tillsammans med sin iPadkompis skrivit en kort text.

• Grej of the Day om olympiska spelen.

Studiestöd

Under vårterminen kommer Årstaskolan att erbjuda studiestöd till elever i årskurs 1-3. Respektive klasslärare avgör vilka elever som kommer erbjudas detta studiestöd. Varje torsdag mellan kl 14-15 kommer en legitimerad lärare att finnas på plats.

Svart sopsäck med kläder

I vår hall finns en svart sopsäck med ihopsamlade kläder mm som har legat kringspritt i hallen och på hyllan i hörnet. Kolla i säcken om det är något som tillhör ert barn. I slutet av nästa vecka så gör vi oss av med den.

Öppet hus

På torsdag nästa vecka (18/1) är det öppet hus på skolan. Välkomna att titta förbi och se lite närmare på våra olika verksamheter. Ni får se våra lokaler, träffa skolans medarbetare och ta del av vad vi gör på skolan. Detta gäller både på Årstaskolan Årstatorg och Årstaskolan Årstaviken kl. 17.00-19.00.

Idrott och rörelselektioner

Som ni fick information om i ett tidigare inlägg så har klassen nu två idrottslektioner i veckan. Som tidigare på tisdagar och från och med idag även på fredagar. Klassen kommer även ha en rörelselektion per vecka. Halva klassen har på måndagar och den andra halvan har lektion på torsdagar. Vi kommer att ha dessa lektioner tillsammans med en halva från 2b1 och det är Johanna Sjöstrand som är lärare.

Vecka 3:

Måndag: Rörelselektion för en halvklass

Tisdag: Idrott

Onsdag: Vanlig skoldag

Torsdag: Läsläxa kap. 14 “Dagboken”

Rörelselektion för en halvklass

Öppet hus kl. 17.00-19.00