Veckobrev vecka 3

Hej alla familjer!

Idag gjorde vi ett försök att mejla våra veckobrev men det krånglade till sig med inloggningar, så tyvärr så dröjer det lite igen innan det kan funka.

Under veckan har klassen:

• Fått nya lärkompisar.
  • Arbetat med att mäta och räkna ut omkrets.
  • Repeterat ord om “activities” och läst en berättelse på engelskan.
  • Övat på läsförståelse och textkopplingar i svenska.
  • Haft teknik och funderat, diskuterat och sorterat föremål/artefakter utifrån vilka material de kan vara gjorda av.
  • Tittat på film och samtalat om sömnens och matens betydelse för att kroppen ska må bra. Vi har pratat om och börjat rita bilder om tallriksmodellen.
  • Läst, tittat på film och pratat om judendomen.
  • Haft läsgrupper.
  • Haft veckans GOTD om Icehotel (Ishotellet) i Jukkasjärvi.
  • Skapat otroligt fina landskapsbilder.

Ändring i schemat

Som en följd av att vi inte har läsgrupperna på onsdag morgon längre så passar det bättre för oss att ha matematik den lektionen istället. Så tillsvidare kommer vi göra den ändringen trots att det på pappret står något annat.

Öppet hus på torsdag

En liten påminnelse om att skolan har öppet hus kommande torsdag kl. 16-19. Välkomna!

Vecka 4:

Måndag: Vanlig skoldag

Tisdag: Skolbiblioteket

Onsdag: Idrott

Studiestund kl. 15.00

Torsdag: Läsläxa kapitel 16

Elevråd

Öppet hus kl. 16-19

Fredag: Idrott

Trevlig helg!

Information om studiedag och vårens stormöten

Hejsan alla familjer på Årstaskolan!

Hoppas ni har haft en skön julledighet!
Jag vill påminna er om att det är studiedag tisdagen den 29 januari för all personal, vilket innebär att det då är jourfritids bemannat med vikarier.

Jag vill också redan nu flagga för våra stormöten som gäller för all personal på skolan. Dessa kommer att inträffa tre gånger under vårterminen. Följande datum gäller; onsdag 6 februari, tisdag 26 mars och tisdag 7 maj, då fritids är bemannat av vikarier från klockan 15.15.

Ni kan redan nu gå in och anmäla om ni behöver omsorg dessa dagar för ert/era barn via länken ANMÄLAN TILL LOV- OCH JOURFRITIDS som finns i det övre röda fältet på denna sida.

Tack för gott samarbete!
Nina Park, biträdande rektor

Veckobrev vecka 2

Så var vi igång igen och ser fram emot en rolig och lärorik sista termin tillsammans.

Vi har inlett en snällutmaning i klassen för att jobba för en snällare skola och en fin stämning. Under en månad ska eleverna, helst varje dag, tänka lite extra på att göra något snällt för någon annan och omgivningen. På Alla hjärtans dag den 14/2 ska vi utvärdera och se hur det har gått.

Klassresa till Birka

På jullovet deltog jag, Patricia, i en tävling på Instagram där man kunde vinna en klassresa till Birka och jag hade turen att vinna! Tjoho!!! Inget är bokat  än men vi hoppas och håller tummarna för att vi kommer åka dit senare under våren.

Öppet hus

Torsdagen den 24/1 kl.16-19 är det öppet hus på skolan. Då finns det möjlighet att träffa alla pedagoger från de olika enheterna, även mellanstadiet och se hur vi arbetar. Ett perfekt tillfälle att kolla in Ikaros och ta en närmare titt på mellanstadiet. Mer info kommer,

Ändring av dag för läsläxan

På grund av schemaändringar i 3A:s schema har vi fått byta dag för läsläxan för att kunna fortsätta med läsgrupperna. Från och med nästa vecka så är läxan istället till torsdagen. Vi går igenom ny läxa på fredagen och arbetar eventuellt med boken under den dagen så vi vill att barnen tar hem läxmappen först på fredagen. Läsläxan är alltså från fredag till torsdag.

Vecka 3:

Måndag: Vanlig skoldag