Till vårdnadshavare på Årstaskolan

Några av er har hört av sig till oss på skolan om en man som rör sig runt i Årsta.
Han beskrivs vara i 50-55-årsåldern med grått hår och hästsvans. Hans beteende har upplevts som udda och ibland obehagligt, han söker kontakt med både vuxna och barn.
Han har inte varit på skolans område men runt omkring.

Vi har rådfrågat vår kommunpolis vid polisen Globen, hon hälsar att hon vill att ni hör av er till polisen genom att ringa 112 om ni råkar ut för något som ni uppfattar som ofredande.
En patrull kan då förhoppningsvis vara på plats ganska snabbt för att förhindra vidare ofredande i det specifika fallet men även förhindra kommande incidenter.

Vi vill med detta meddelande inte bidra till hets eller ytterligare känsla av otrygghet.
Däremot vill vi att ni ska vara medvetna om vad som pågått, vara uppmärksamma och meddela i första hand polisen men även oss om fler incidenter inträffar.

Med hopp om fortsatt gott samarbete för allas trygghet.
/Rektor Kalle Enström

Veckobrev vecka 12

Igår var det Rocka sockorna och vi uppmärksammade det med att titta på en musikvideo och film om Rocka sockorna och Down syndrom. Vi har färglagt sockor och gjort en banderoll som nu sitter i klassrummet.
Tankekarta som vi gör tillsammans när vi skriver om veckan som varit.

Stormöte

På tisdag är det dags för stormöte för alla pedagoger. Det innebär att skoldagen är slut efter lunch och att det är jourfritids efter kl. 15.15. Vikarier bemannar fritids efter den tiden.

Vecka 13:

Måndag: Nationellt prov i svenska

Tisdag: Skolbiblioteket

Stormöte – Skoldagen slutar efter lunch, jourfritids från kl. 15.15 (vikarier bemannar efter den tiden)

Onsdag: Nationellt prov i matematik

Idrott

Studiestund kl. 15-16

Torsdag: Läsläxa kapitel 22

Elevråd

Fredag: Idrott

Ha en skön helg i solen!☀️

Elevernas veckobrev vecka 12

Fredag 22/3

På trä slöjden har nestan alla blivit klara med djur på hjul. Så de flesta har börjat på något annat. På sy slöjden har vi sytt med symaskin i papper. På svenskan och matten har vi haft nationella prov. Vi har haft ett i grupp och individuellt prov i matte , och ett i svenska där man skulle skriva en berättelse om ens lycklingase dag. Vi har haft idrott,vi har lekt ambassadören. På NO har vi börjat med NTA temat förendringar. Vi jobbade med is och vatten,och vattenets olika faser på NO. GOTD var…CHARLES DARWIN! På bilden har vi gjort en diosaurier bild.(bild kommer sen). Och i måndags kom vår prakikant Maja.Text av Saskia och Maja.