Den drömmen

Mitt inne i skogen låg ett övergivet hus. Jag och min kompis var ute och plockade svamp. Det kom rök ur skorstenen. Vi blev nyfikna,smög fram till fönstret och kikade in. Plötsligt kände jag en hand på min axel. Precis när jag fick handen på min axel så vaknade jag. Det var visst bara en dröm. Det var mörkt i mitt rum och månen lyste utanför fönstret. Jag tittade på klockan den var exakt tolv på natten. Då kom jag på att jag och min kompis var ute igår och plockade bär,för vi skulle baka en lingon och blåbärspaj. Då såg ju jag ett övergivet hus som det kom rök ur skorstenen. När jag tänkte tillbaka på den händelsen så kände jag en kall känsla som susade i mig. Jag blev bara tröttare och tröttare tillslut så slöt jag ögonen och somnade igen.

När jag öppnade ögonen igen så var det morgon. Det var överraskande ljust i mitt rum och ingen kall susande känsla kändes. Mitt rum låg på övervåningen i villan som jag bor i. Vanligtvis så brukade jag höra massor av ljud från köket när jag vaknade,men idag så var det helt tyst? Jag smög försiktigt ner för trappan och tassade in i köket. I köket var lamporna tända och gardinerna uppdragna. På köksbordet låg en lapp,på lappen stod det……………..:
“Hej gumman jag gick tidigt till jobbet idag. Du vet att jag måste jobba på helgen. Ses klockan halv tolv innan lunch,puss.”
Jag var van att mamma gick tidigt till jobbet på helgerna. Men den här gången hade jag visst vaknat senare än jag brukade. Jag vände på lappen där mamma hade skrivit sitt meddelande ,och då såg jag att det stod något mer. Det såg inte ut som min mammas handstil. Det var stora snirkliga bokstäver skrivet i bläck. Så här stod det :” DET HAR BARA BÖRJAT!” Jag blev rädd och den där kalla susande känslan kändes igen. Jag gick fram till fönstret och tittade mot skogen där jag hade sett det övergivna huset. Det kändes som om huset lockade till sig mig. Jag visste inte hur det gick till men plötsligt så stod jag med jacka,mössa och gummistövlar ute på altanen. Jag blev rädd. Jag visste inte varför men jag började helt plötsligt att springa. Jag sprang med stora steg mot skogen. Det kändes som om jag inte kunde sluta springa.
Nu var jag inne i skogen. Plötsligt hörde jag en röst den sa: “Varför är du här , inne i skogen? Jag trodde att du var inne i huset? “Den rösten lät bekant………………..
Det var min mammas. Min mamma tog tag i mig så att jag slutade springa. Jag flåsade högt. Jag sa till mamma att jag bara gick ut för att jag behövde springa av mig. För jag vågade inte berätta sanningen. Sedan frågade jag min mamma varför hon kom hem så tidigt.
Och då sa hon:
“Du ringde ju mig och sa att jag skulle komma hem tidigare.” Jag blev kall som is när min mamma sa det. Jag hade ju inte ringt!? SLUT!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *