Veckobrev v 46

Den här veckan har vi jobbat med multiplikationstabellerna och geometri.

Vi har också gjort ett läsförståelsetest som var ett gammalt nationellt prov. Jag tyckte att det var hög läsförståelse i klassen och de arbetade på bra och många tyckte det var kul! Endel tog hem sina svar men själva texten skänkte jag vidare till nästa klass som vill träna på nationella prov. På ”övningen” skrev jag hur många rätt de hade och gjorde ingen anteckning själv eftersom jag bara ser det som en träning för eleverna själva. Att de ska få möjlighet att träna på situationen och svårighetsgraden.

Jag har precis lyssnat på era barn och har en bra uppfattning om deras läsning och förståelse. Så hur de gick för eleverna vet bara eleverna själva och de får själva välja om de vill visa eller ej. Men som sagt var stolta föräldrar! Ni har fantastiska barn på alla sätt. Inte bara kunskapsmässigt:) De är fina och schyssta mot varandra också. Det känns som en skön stämning i klassrummet just nu.

På so:n har vi tjuvstartat lite med historia. Men troligtvis kommer temat forntiden starta efter jul. Det beror lite på hur mycket jag kan tygla mig. Det är ju så himla roligt. Men de andra treorna ska köra temat efter jul. Så ska försöka hålla mig. Vi har tittat på en film om istiden och pratat om istiden.

Fortsättningsvis ska vi arbeta med engelska och fortsätta med att skriva sammanhängande texter med stora och små bokstäver på rätt plats och punkt.

Nästa vecka v.47

Tisdag: läs- och skrivläxa kapitel 11, Stöldligan samt tvåans tabell (gula lappar i multiplikationskuvertet)

Grupp 1 idrott

Onsdag: ny läs- och skrivläxa