Veckobrev v 41

Hej.Vi har gjort provet för kapitel 1 i matteboken. Första kapitlet handlade om addition och subtraktion med hjälp av hundratavlan, siffror på tallinjen upp till 1000, uppställning med både subtraktion och addition med växling. De kändes som att många förstod vad kapitlet handlade om.

På kartläggningen som vi gjorde förra veckan visade att många hade svårt att arbeta med tallinjen, vilket tal kommer exempelvis före 670 och efter. De hade svårt att sätta ut talet på en tallinje. De hade också svårt för division (vilket inte är så konstigt för det har vi ej tränat på). Vi kommer ha med oss kartläggningen i huvudet och göra extrauppgifter då och då och sedan fortsätta arbeta med kapitel 2 i matteboken. Nu kommer vi gå in på multiplikation för att sedan komma till division och visa hur dessa hör ihop.
Alla barn har nu fått ett inlogg på studentlitteratur min bokhylla på internet. Därifrån kommer de åt sin mattebok  digitalt och får gärna träna hemma på hela kapitel 1. Där finns det också trevliga extrauppgifter och genomgångar. Detta kan också vara bra för att eleverna ska kunna räkna ikapp hemma om de är sjuka. De loggar in med sin mailadress från skolan som är:

förnamn.efternamn@elev.stockholm.se… eleverna kan själva lösenordet. Eller så står lösenordet på tavlan inne i klassrummet.

De får bara arbeta med kapitel 1 hemifrån om de vill. Jag vill ha eleverna samlade på samma ställe i matteboken i klassrummet och ha gemensamma genomgångar. Så att ingen elev skenar iväg och jobbar med hela boken. Det är förbjudet. Barnen får bara jobba med det jag har sagt. Jag har fnulat länge på om eleverna ska få tillgång till det digitala eller inte. Men har nu övervägt att fördelarna väger över nackdelarna och jag litar på hemmen och eleven att de endast jobbar med det de får. Be eleverna visa hur ni loggar in. Så kan ni gemensamt kolla vad vi jobbar med i skolans mattebok.

På svenskan har vi tränat på inför nationella prov där barnen har skrivit en faktatext om cykeln. Vi har arbetat vidare med nyckeln till skatten. Och kommer fortsättningsvis träna på att skriva hela meningar med röd tråd. Vi har skrivit saga och arbetat med deras nya bok språknycklar som många barn verkar tycka är rolig.

Tänk på att imorgon är det musik första lektionen. Gå direkt dit.

Efter det är det simning. Så tag med badkläder!

Nästa vecka:
Tisdagalla: läsläxa kapitel 8 skrivläxa

slöjd

Grupp 1 idrott

Onsdag: alla: ny läsläxa kapitel 8 Grupp 2 idrott

Torsdag: simskola tag med badkläder och handduk.

Taco hej:)

En tanke om “Veckobrev v 41