Veckobrev, v 37

Hej.I måndags tittade vi på en teater, My life. Den skildrade hur gatubarn i Nairobi kan ha det. Jag som vuxen tyckte det var fruktansvärt att se men väldigt behövligt att visa hur vardagen ser ut för många människor i världen. Och det är viktigt att påminnas ibland. Däremot tror jag inte att barnen förstod allvaret i det hela då skådespelarna hade ett väldigt glatt minspel och skådespelet var på engelska. Det var många skratt under teatern. Vi pratade sedan om fattigdom över hela världen och den fattigdom vi har i Sverige. Vi är absolut inte klarpratade och kommer efter hand att fortsätta prata om det när det dyker upp något.

Matte
Vi har fortsatt arbeta med 100-rutan som ett hjälpmedel, och talområdet 0-1000.

Svenska

Tränat på att skriva hela meningar. Det är fortfarande många barn i klassen som inte är riktigt säker på var det ska vara punkt. Det kan se ut:

” Jag ska. Åka bilen hem. ”

Vi har skrivit många sagor både för att träna på meningar men också för att träna på “den röda tråden” i berättelser och ha en tydlig början,mitt, slut. Se några sagor på väggen inne i klassrummet.

So

Vi fortsätter med livet förr och nu men har pratat lite om livet i samhället också, dels genom teatern My life.

Eng

Ska läsa i textbook och workbook, den här veckan handlar kapitlet om My house. Vi kommer också kolla på Muzzy.
Nästa vecka:

Tisdagalla: läsläxa kapitel 4+skrivläxa

slöjd

Grupp 1 idrott

Onsdag: alla: ny läsläxa kapitel 5

Grupp 2 idrott

Torsdag: simskola tag med badkläder och handduk.

Eleverna har musik på morgonen första lektionen. Det är okej att barnen går direkt dit eftersom jag börjar jobba först när barnen slutar musiken.

APT

enhetsråd kl 18-19. På enhetsrådet bör två föräldrar från varje klass vara med. Så vilka av er kan tänka er ställa upp? Efter enhetsrådet kl 19-20 får de föräldrar på enhetsrådet som vill stanna kvar på skolrådet som leds av rektor.