Hej

Trots att det varit ”vabbruari”, har de flesta barnen i klassen hållit sig friska. Det är bara jag som gått och blivit sjuk. Det känns då tryggt att Malin har sitt vakande öga över gruppen när jag är borta. Barnen berättade på klassrådet i måndags att de hade haft kul både i skolan och på Tegelbos vintersportdag.

Förra måndagen var det den Samiska nationaldagen och vi har uppmärksammat detta genom att titta på filmer, prata om samerna, färglagt kolter och den samiska flaggan.

Vintersportdag på Gubbängen IP

Malin för comeback!

Nu är det bestämt, Malin kommer tillbaka den 3 april. Det känns vemodigt att lämna en sådan otroligt fin och varm grupp. Men det är inte som vilken överlämning som helst, jag och barnen känner Malin och vi är superglada att hon kommer tillbaka.

MA – vi har den här veckan börjat med ett nytt kapitel där vi repeterar och tränar på:

• Addition med talsortsräkning
  • Avrundning till närmaste tiotal
  • Talmönster och geometriska mönster
  • Addition med uppställning

SO – vi har lärt oss mer om vår ursprungsbefolkning samerna och tittat på lilla aktuellt.

NO – vi har gjort klart våra rymdböcker och det sista kapitlet handlade om tyngdkraft.

EN – vi tränar på vad olika leksaker heter.

GOW – ”Svår kloss?”

Nästa vecka 8

Måndag:       idrott

Tisdag:          dans grupp 1

Läsläxa, kapitel 16, Allt försvinner sidor 91-95.

Vänliga hälsningar!

Boris och Malin