Planering musik vårterminen 2018

Hej alla föräldrar och elever i 3B!

Här kommer ett meddelande angående musiken. Vi har haft en jättebra hösttermin där vi arbetat med sång och musikens påverkan, bildassociationer etc. Nu kommer en ny termin där vi ska börja med nya spännande arbetsområden. Vi kommer, i början av terminen, förbereda oss för att kunna spela melodispel på piano. I nedanstående PDF-fil hittar du en planering för vårterminen.

Planering musik åk 3 vårterminen 2018

Om du har frågor mejla gärna mig.

Magnus Wahl  magnus.wahl@stockholm.se

Musiklärare på Årstaskolan

Hej!

Välkomna tillbaka efter jullovet. Kul att träffa er, men framförallt kul att träffa alla energiknippen till barn igen. Det har börjat väldigt positivt och vi har arbetat mycket med matte såhär i början. Vi har bland annat arbetat med multiplikation, prioriteringsregeln och division. Vi har haft mycket svenska också och barnen har fått skriva om en ledig dag istället för att skriva ett brev hem till er. Där de som vanligt tränar på meningsbyggnader /stor och liten bokstav samt punkt och stavning och allt det där;) På fredag ska ni få ett brev av era barn i vanlig ordning. Ge gärna feedback till dom och återkoppla att ni läst deras brev. Det uppmuntrar mer än vad ni tror:) Vi har också fördjupat oss i berättande text som genre på svenskan.

Målen för området av berättande text är:

• jag ska kunna läsa och förstå en berättande text och kunna prata om huvudbudskapet.

• Jag ska kunna använda mig av olika strategier för att skriva en berättande text.

• Jag ska kunna känna till hur en berättande text ska organiseras med inledning, handling och avslutning.

• Jag ska kunna använda mig av enkla former av textbearbetning (läsa igenom min egen text och ändra).

• Jag ska kunna lyssna och återberätta en saga.

Vi har också lånat nya biblioteksböcker. Vilken läsglädje det finns i klass 3b. Härligt att se!!

På engelskan har vi jobbat med året och med årstider och månader. Vi har också jobbat med vad som kan finnas i en skog på engelska.

Eleverna har börjat på syslöjd vilket de har varje tisdag från och med den här veckan och framöver. Många verkar vara mycket nöjda över deras nya ämne på schemat! Många tyckte det var kul med träslöjd också. Men nu är det bytt för det här året. De gillar slöjd helt enkelt.

Nu är schemat över vårterminen klart och börjat gälla. Grupp 1 som också heter grupp blå har idrott på tisdagar och onsdagar, då ska de ha med sig ombyte. De har också lek och rörelse med Johanna på torsdagar. Förut kallade vi detta dans men numer byter vi ut ordet till lek och rörelse för att det är så mycket mer än bara dans. Även om de givetvis dansar och rör på kroppen också. På lek-och rörelse behöver barnen inte vara ombytta.

Grupp 2 som också heter grupp röd har idrott på onsdagar och fredagar. De har sin lek och rörelse på onsdagar.

I trean brukar det inte vara så mycket halvklasser på schemat. Tack vare att vi har delat på de flesta praktiskt-estetiska (PREST) ämnena, dvs slöjd , lek- och rörelse och idrott med 3a (inte musik det har de fortfarande med hela klassen) har vi möjliggjort halvklasstimmar. I vanliga fall skulle läraren ha sin planering på dessa tider. Men jag tycker att det är så mycket viktigare att se alla barn och det är lättare när de är färre inne i klassrummet, så jag har mer undervisningstid än vad jag ska ha, men så mycket mer tid med era fantastiska barn och har möjlighet att se alla på ett annat sätt. Så jag är mycket nöjd över detta beslut. På plussidan finns också att de lär känna 3a bättre och bättre..:) dvs de får fler kompisar..:) jag bifogar ett schema där ni själva får se alla halvklasstider.

Till nästa vecka på tisdag är det läs-och skrivläxa kapitel 16 samt multiplikationsläxa tabell 7.

Sist men inte minst vill jag informera om att vi har ovälkomna besökare i barns hår. De verkar aldrig lämna oss i fred. Luskamma era barn där hemma även om ni inte ser något. Förra gången när Malin M kollade igenom era barns hår var det väldigt många i klassen som hade löss. Även vi pedagoger ska luskammas!! Vi vill få bort dessa en gång för alla;)

Juste… i skrivandets stund på tal om Malin kommer jag på ytterligare information. Malin M skulle öppna ett paket i julas där det var knivar i paketet. När hon öppnade paketet skar hon dessvärre av sig en sena i fingret och är nu sjukskriven i sex veckor till framöver. Hon får inte ha någon fysik kontakt med handen vilket är svårt att undvika helt i skolans värld, hur försiktig hon än är kan hon råka stöta till sin hand. Istället för Malin är Isak med oss i fyra veckor till att börja med så får vi se när Malin blir bättre och kommer tillbaka. Hon hälsar att hon saknar er och är riktigt sugen på att jobba. Så när handen tillåter kommer hon tillbaka igen.

Imorgon är det öppet hus i skolan och då är ni varmt välkomna till skolan att titta. Öppet hus är mellan 17-19. Passa på att titta hur det ser ut i verksamheten på mellanstadiet? På skolgården bjuds det på korv och fika. Skänk gärna en slant till clowner utan gränser.

Nästa vecka v.4

Tisdag: slöjd

läs-skrivläxa kapitel 16

Multiplikationsförhör tabell 7

Grupp 1 idrott

Onsdag: grupp 1 och 2 idrott

Grupp 2 lek och rörelse

Torsdag: musik på morgonen, gå direkt dit.

Grupp 2 lek och rörelse

Fredag: grupp 2 idrott

Väl mött!!

/malin

Bild av schemat:

Här har ni isak för er som ej kommer ihåg honom.