Veckobrev v.21

Hej.

Det är fin stämning såhär på sluttampen av terminen. Det är arbetsföra ungdomar som kämpar på och gör sitt bästa ända in i det sista. Vi gör mest klart saker och har börjat ge mer och mer tid till rörelseaktiviteter utomhus då lek-rörelse är inställd fram till sommaren. Vi i klass 3B tycker det är viktigt med rörelse och nu är tiden inne att lämna in sina lappar till utlottningen till Årstafestivalen. Vi har rört på oss mer den här hälsomånaden💪🏽 Heja oss! Glöm ej skriva upp alla era aktiviteter innanför dörren i klassrummet så skickar vi in den sammanlagda summan Micke Kring:) Årstafestivalen är nu på torsdag och då går eleverna till kl 19.00

Förutom att avsluta arbeten i klassrummet kommer vi behöva rensa ganska snart. Vi ska ta hem böcker och annat barnen vill ha med sig hem. Så tag med bra ryggsäckar/ bra plastpåse hemifrån för utrensning i klassrummet.

Matteboken kommer inte bli helt klar i skolan. Den kan alltid tas fram någon gång under sommaren då ni har långtråkigt och inget annat att göra😁😉

Idag träffade sina nya lärare inför årskurs 4.

Nästa vecka v.22

Måndag:

Läxa: Läsa några sidor från sin valda bok.

Tisdag: slöjd

Grupp 1 idrott

Läxa: Läsa några sidor från sin valda bok.

(För de barn som ej automatiserat alla tabeller kommer de få välja en egen tabell att förhöras på, då de också har chans att öva på den en vecka)

Onsdag: grupp 1 och 2 idrott

Läxa: Läsa några sidor från sin valda bok.

Utvecklingssamtal

Torsdag musik på morgonen, gå direkt dit.

Läxa: Läsa några sidor från sin valda bok.

Utvecklingssamtal

Fredag grupp 2 idrott

Utvecklingssamtal

V.23

Måndag: elevens valda bok ska vara utläst och redo att presenteras.

Tisdag: Norrgårdsutflykt (egen mat /mellis)

Onsdag: nationaldag (alla lediga)

Torsdag: utflykt med klassen (pannkakor från skolan) tag med egen matlåda, bestick och vattenflaska.

Fredag: skolavslutning

taco hej Malin🌮

Pokémonstriden

Mitt inne i skogen låg ett övergivet hus. Min kompis och jag var ute och plockade svamp. Det kom rök ur skorsten. Vi blev nyfikna, smög fram till fönstret och kikade in. Plötsligt kände jag en hand på min axel. Det var en gullig Rowlet som ville köra en strid. Jag undrade hur en grass och flaying kunde vara här. Men jag struntade i att grubbla på det och gjorde som Rowlet ville. Jag kastade ut Litten som är effektiv mot Rowlet. Fighten kunde börja min kompis fick vara domare. Jag började Litten gör ember Rowlet blev lite skadad och gjorde tackle. Litten gjorde ember igen Rowlet höll på att dö men den evolvades till Dartrix. OMG tänkte jag tänk om den evolvar till dicidray. Dartrix gjorde lifblay olala! Litten evolvades också till Toarracat🙀🔥 Dartrix såg väldigt nöjd ut. Jag trodde att han ville bli min Pokémon. Så jag frågade Dartrix. Den bara nickade så jag kastade min pokéboll. Ja, jag fångade Dartrix. Då kom en gammal man ut ur ödehuset. Han såg ut att vara 100👴🏼 år. Gubben såg också sur ut. Han berättade att han hade flyttat in och att det var hans mark. Då sa jag men jag vill vara här: “Ok” sa han om du vinner på en Pokémonstrid. Jag har en stridsplan. Bakom huset då kör vi sa jag men en sak som jag inte hade sett med gubben var att han hade en nyckelsten. Han kastade ut en Tyranatoar kan du mega evolva den där frågade jag. “Jaadå “ha ha ha ha” sa han.

Omg tänkte jag! Jag kasta ut Torracat Tayranatoar gjorde Earthouaka Torracat blev ganska skadad men Torracat kämpade vidare och gjorde Bite men Tyranatoar vek undan. Torracat gör flareblitz sa jag. Men Tyranatoar vek undan. Torracat blev utmattad och evolvades till Insinaraur. OMG jag är bäst tänkte jag. Och sa gör hyperbeam där kunde inte Tyranatoar vika undan men den gamla gubben mega evolvade Tyranatoar. HJÄLP!!!Och uonchotade Insinaraur. Jag kastade ut dartrix men den kunde väl inte göra något. Precis när jag sa det gjorde Tyranatoar fire fang.🤤😟HJÄLP HJÄLP.

Dartrix vek undan i sista sekunden…fort Dartrix gör tackle. Tyranatoar blev retad men det gjorde inget Tyranatoar gjorde fire fang…..OH Dartrix evolvades! Jag sa till Dicedray nu gör vi det här. Och gör det här. Gör Leaf blad Tyranatoar vek undan. Då hände något väldigt oväntat. SOLGALEO kom och gjorde den COOLASTE attacken jag någonsin sett och uoenchotade MEGA Tyranatoar. OMG varför ville den
Legendariska SOLGALEO komma hit och hjälpa mig.🙀🤥….

Den gamla gubben tyckte det var fusk och höll på med att tjata på SOLGALEO som en galning. Till slut gick han in i hans hus men det var så gammalt så det bara ramla(👁👃👁)sönder över han.

SOLGALEO flög iväg! Jag frågade gubben om han ville plocka svamp med mig och min kompis. Det ville gubben så vi gick in i den svarta skogen. Det var ett jättebra svampplockarställe.🍄🍄🌿☘️🌱🍀🍃 Det kryllade av svamp fast gubben åt upp all svamp👴🏼👴🏼. Så han blev jätte tjock flög upp i luften som en ballong och sprängdes⚠️💥💥. Det regnade inälvor och svamp över skogen. Det var kladdigt. Så jag och min kompis gick hem och sen kom Noah hem hos mig och gav mig en Leafeon.

SLUT!!!!!!!!!!!!!💫

Spökhistoria (tyvärr kom jag ej ihåg titeln på sagan)

Det var en mörk höstkväll och ute ösregnade. Jag var ensam hemma plötsligt slocknade ljuset och det blev kolsvart. Jag snyftade och allt kändes kusligt. Plötsligt knackade det på fönsterrutan. Jag fick en konstig känsla av att den som stod utanför fönstret ville mig något ont. Helt plötsligt så upphörde knackningarna så att det blev helt tyst… Jag försökte tända ett ljus men fick ingen gnista. Sen hörde jag ett skrik utanför fönstret, konstigt för det lät som min lillasyster?! Fast nu lät det som att skriket kom bakifrån.?. Jag vände mig om men ingen stod där… Jag vände mig om för att gå tillbaka till fönstret. Helt plötsligt hörde jag ett ljud. När jag tittade tillbaka så såg jag … Jag såg en flicka i vit klänning och rött flammande hår. Hon tittade på mig med stora gröna ögon . Varför kände jag igen henne? Hon började gå mot mig men när hon gick igenom mig blev jag rädd. Jag var som fastklistrad, jag vågade inte vända mig om för att titta efter henne.

När jag tillsist vågade och vände mig om då vaknade jag av en duns. Jag hade visst ramlat ur sängen. Golvet var kallt mot min kind och jag rös till. Helt plötslig knarrade det i trappan. Det lät som fotsteg! Fotstegen kom närmre & närmre när stegen kom till tröskeln blev det tyst. Sen hörde jag en välbekant röst.
Gumman, frukosten står på bordet klä på dig & kom ner. Mamma pratade snabbt, hon verkade stressad. Jag klädde på mig och när jag hade kommit halvvägs nerför trappan stannade jag. Jag visste inte varför. Men den där känslan av att någon ville mig något ont kom tillbaka. Jag gick långsamt nerför trappan. Jag kände hur jag slant, och i nästa ögonblick låg jag pladask på rygg nedanför trappan. Jag stönade och reste mig långsamt upp, världen snurrade runt mig. När jag såg klart igen så gick jag in i köket, mamma hade lämnat en lapp på diskbänken det stod så här:

Jag har gått till jobbet så du får fixa frukost själv.
De finns juice i kylen.

Jag öpnade kylen men där fanns ingen juice, men det fanns en halvdrucken läsk. Jag tog ut den ur kylen och ställde den på matbordet. Jag bredde två smörgåsar, och när jag skulle stänga kylen upptäckte jag något konstigt… Tavlan ovanför den lilla byrån var borta! Tavlan hade föreställt min storasyster framför Eiffeltornet. Min storasyster hade rött hår och… Gröna ögon! Var det min storasyster jag drömt om? Min storasyster dog i en bilolycka för två år sedan, då var min lillasyster bara fyra år. Jag letade överallt efter tavlan men den var borta. Jag tittade snabbt på klocka den var snart nio! Jag måste gå nu. Jag skyndade mig och vid kvart över nio var jag vid dörren. Skolan började halv tio.

Jag hittade aldrig tavlan av min storasyster, men två dagar senare hittade jag en lapp på mitt skrivbord. Där det stod med slarvig text.

Jag saknar dig

Från din storasyster.