Hej.

Den här veckan har vi haft temavecka då vi fortsatt på det vi påbörjade i höstas, en antimobbning/ allas- lika -värde vecka. Barnen har själva tillverkat filmer i imovie på olika håll i blandade grupper på Norrgården, där mobbing och utsatthet har varit i fokus. De har haft ett gott samarbete sinsemellan och många verkar uppskatta veckan och uttrycker att de tycker att det är roligt.

Imorgon (torsdag) ska vi på en teaterföreställning av “Ung utan pung”. Magnus (musikläraren) möter upp barnen i klassrummet kl 8.00. Så barnen ska inte gå direkt till musiksalen. Halv nio går vi tillsammans till Årsta torg och tittar på föreställningen.

Förutom detta så har vi hunnit träna lite på gamla nationella prov i matte. För de som vill skickar jag hem det som finns kvar av häftet i slutet av veckan. (Jag vet att det är några där hemma som redan har tränat på detta..) och några kommer bli klara innan veckan är slut.. Men de elever som ej hunnit bli klara får med sig häftet hem.

Förutom att göra klart häftet (som är frivilligt) kommer jag skicka hem en sportlovsläxa. Det är ett kuvert med uppgifter, en uppgift varje dag. Läs på kuvertet hur ni ska göra:) lycka till:)

Till veckan efter sportlovet är det läs-och skrivläxa kapitel 20 om jag inte missminner mig. Jag kommer även förhöra 2:ans och 4:ans multiplikation. Dessa tabeller har era barn redan haft i läxa. Men om någon har glömt att öva på föregående läxor så har ni chansen att ta igen detta nu. Två tabeller i veckan kommer vi att repetera. Jag kommer skriva i veckobrevet, vilka två jag kommer förhöra så att dom som vill träna på detta har chans att göra det. Detta för att automatisera så gott det går för att förenkla matematiken i framtiden.

På fredag är det vanliga lektioner igen så röd grupp/grupp 2 har idrottslektion.

Nästa vecka v.9

SPORTLOV

Måndag: dra en lapp

Tisdag: dra en lapp

Onsdag: dra en lapp

Torsdag: dra en lapp

Fredag:dra en lapp

V.10

Tisdag: slöjd

läs-skrivläxa kapitel 20

Multiplikationsförhör tabell 2,4

Grupp 1 idrott

Onsdag: grupp 1 och grupp2 idrott

Grupp 2lek och rörelse

Torsdag: musik på morgonen, gå direkt dit.

Grupp 2 lek och rörelse

Fredag: grupp 2 idrott

Många kramar och trevligt lov önskar jag eder alla!

/Malin🤖

🏃🏾‍♂️🏃🏼‍♀️⚽️🏀🏂⛸🏑⛹🏽‍♀️🏊🏽‍♂️🏇🏽⛷🏓🤸🏽‍♂️➕➖➗✖️🛷

Hej

Vi har börjat skriva berättande texter/sagor i form av att eleverna har fått ”börjor” på sagor som de sedan ska avsluta. De sagor de har skrivit hittills har varit mycket spännande. De ska tänka på att skriva med hela meningar med början, mitt och slut. Parallellt har eleverna fått träna på att använda sig av olika strategier för att få ihop en text med röd tråd och inte så mycket upprepningar. De har fått göra berättelsekartor dvs att skriva vilka karaktärer som är med i berättelsen, vilken miljö den utspelar sig i samt ett problem som uppstår och en lösning. De har tränat på att skriva personbeskrivningar och inte bara beskrivit utseende utan också egenskaper. De ska alltid också läsa igenom sin text innan någon annan läser den så att de tränar på att bearbeta sin text själv och se till att punkt är på rätt ställe och stor bokstav. Uppmuntra gärna hemma också vid skrivläxor att läsa igenom själv innan någon eventuell vuxen rättar läxan.

Läs- och skrivläxan de fick idag har de till veckan efter sportlovet, v.10. För nästa vecka är det fortsättning av temaveckan vi påbörjade i höstas och vi ska fortsätta med några antimobbningsdagar. Nästa vecka bryts vanliga lektioner och prestämnen såsom idrott, slöjd och lek och rörelse.

I matten har vi fortsatt med klockan och arbetat med problemlösning.

På so:n har vi fortsatt med tema forntiden.

Nästa vecka v.8

Måndag: vanlig skoldag
Tisdag: Temadag antimobbning, vanliga lektioner bryts
Onsdag: temadag vanliga lektioner bryts