Läxa till tisdag den 17:e oktober

Hej allihopa!

Läxan till tisdag den 17:e oktober är att läsa kapitel åtta i “Nyckeln till skatten” och göra gröna läxboken.

Det första avsnittet i läxboken är “Politiker för en dag” på sidorna 52-53 där ni ska bestämma en sak som är bra för Sverige. Tänk här på att det ska vara bra för så många människor som möjligt, alltså barn, ungdomar, vuxna och pensionärer et.c. Till exempel, är det bra att ha en dag där allt godis i Sverige är gratis och man får äta så mycket man vill? Godis är ju gott men är sockret så bra för hälsan och tänderna? Eller ska vi införa att alla i hela Sverige bara behöver arbeta och gå i skolan en dag i veckan? Det är ju skönt att vara ledig men hur skulle vårt samhälle se ut då? Vad händer med alla affärer och restauranger? Hur mycket lär man sig? Får man mindre lön?

Det andra avsnittet är “Bättre fly än illa fäkta” på sidorna 54-55 där ni ska ta reda på vad ordspråket betyder och berätta om en passande händelse till ordspråket som ni varit med om eller hittar på.

Diskutera gärna båda avsnitten hemma tillsammans, förhoppningsvis öppnar det upp för många spännande och intressanta tankar!

Har ni frågor och eller funderingar så hör ni av er till mig.

Lycka till!

 

Vänliga Hälsningar

Daniel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *