Veckobrev v.16 och inför v.17 (23:e april-27:e april)

Hej allihopa!

Under veckan har vi bland annat

• arbetat med tabeller och diagram
  • arbetat med plana figurer och tredimensionella figurer
  • genomfört det sista delprovet av de nationella proven i matematik
  • arbetat med betydelsen av historiska källor
  • haft engelska
  • tittat på Lilla Aktuellt
  • haft slöjd
  • haft musik
  • tränat på läsförståelse
  • haft teknik
  • haft idrott
  • haft lek och rörelse
  • haft högläsning.

Inför nästa vecka, v.17

Idrott, idrottskläder för inomhusaktiviteter tas med till skolan.

Inlämning av läxa, läxboken och läseboken tas med till skolan.

Ny utdelning av läxa

Idrott, idrottskläder för inomhusaktiviteter tas med till skolan.

Övrigt

• Under nästa vecka kommer tiderna för utvecklingssamtalen att delas ut i pappersform, mer information får ni nästa vecka på bloggen.
  • Nästa vecka på måndag börjar Årstaskolans hälsomånad, se separat blogginlägg.

Vänliga Hälsningar

Årstaskolans hälsomånad, utmaningen och tävlingen

Utmaningen!

Under en månad med start på måndag den 24:e april kommer alla elever på Årstaskolan att delta i en utmaning där de ska röra på sig så mycket som det bara går och där man kan vinna fina priser! Alla barn i klassen har fått med sig ett schema hem som man gärna kan sätta upp på kylen och fylla i alla gånger man rör på sig på fritiden, barnen ska anteckna minst 12 aktiviteter som pågår i minst 30 minuter i sträck. Exempelvis 12 fotbollsträningar eller 12 promenader under den här tiden är godkänt och man kan vara med i tävlingen! Tävlingen kommer pågå i 4 ½ veckor och avgörs på Årstafestivalen där utlottningen sker. Dagen innan den 23:e maj lämnar man in lappen till mig.

Tävlingen!

Parallellt med det här kommer även en klasstävling pågå som sköts i skolan där klassen som rör på sig mest vinner ett fint pris, vi kommer naturligtvis att göra vårt yttersta för att vinna även det!

Har ni frågor och/eller funderingar så hör ni av er till mig.

Vänliga Hälsningar

Gumman i skogen

Mitt inne i skogen låg ett övergivet hus. Min kompis och jag var ute och plockade svamp. Det kom rök ur skorstenen. Vi blev nyfikna, smög fram till fönstret och kikade in. Plötsligt kände jag en hand på min axel. Jag blev kall i kroppen och kände hjärtat bulta slag för slag. Jag darrade och vände mig långsamt om… Där såg jag en gammal, gammal gumma. Hon hade vitt hår. Min kompis sprang iväg hem utan mig. Jag försökte springa efter men gumman höll fast mig. Det började bli mörkt. Det slog ner en blixt från himlen. Jag blev skräckslagen. Gumman kedjade fast mig i ett träd. Det rasslade om kedjan. Det rann en tår på min kind och jag blev räddare och räddare. På marken såg jag en tändare. Jag tog upp den men den fungerade inte. Jag blev livrädd. Jag tog min hemmanyckel och försökte dyrka upp låset men det gick inte… Men plötsligt från ingenstans, kom min kompis tillbaka med mamma och pappa. Jag blev lättad. Gumman låste upp kedjan och jag fick gå hem med min kompis. När jag vände mig om hade gumman försvunnit. Var hade hon tagit vägen?

Av: Amelie

Den kusliga höstkvällen

Det var en mörk höstkväll och ute ösregnade det. Regnet piskade mot marken. Jag var ensam hemma och tittade på tv. Plötsligt slocknade ljuset och även Tv:n och allt kändes kusligt. Då knackade det på fönsterrutan. Jag blev iskall i kroppen. Där var det en svart grej. Jag gick försiktigt fram till fönstret och öppnade det och sa försiktigt “hej?”. Då tog Henry av sig masken! Jag blev lättad och förvånad på samma gång. Jag hade glömt det var Halloween! Sen gick jag med Henry på bus eller godis och fick massor godis.

Av: Svante