Luciafirande på Norrgården

Här kommer lite information om hur vi planerar för Luciafirande på Norrgården.

Musiklärare Magnus Wahl är i full gång med att öva Luciasånger med alla treorna. På luciamorgonen, onsdagen den 13 december, inbjuder vi alla föräldrar att komma och njuta av resultatet i trapphuset utanför skolbiblioteket kl 8.15.

Så här tänker vi när det gäller det praktiska runt omkring:

Vi utgår från att alla treorna är med i Luciatåget. De kan välja mellan att vara något av dessa traditionella “figurer”: Lucia, tärna, stjärngosse, tomtenisse eller pepparkaksgubbe/gumma. OBS! Inget “spextåg” alltså! Vi önskar hjälp från er vårdnadshavare med att ordna med de kläder och tillbehör som behövs till det ert barn väljer att vara.

På Luciamorgonen önskar vi att ni lämnar barnen på Norrgården kl. 8.00. De får gärna vara ombytta när de kommer, om inte så hjälper vi dem om det behövs. De vuxna som ska vara med och titta på Luciatåget går sedan direkt till trapphuset vid biblioteket och väntar där. Luciatåget kommer från Norrgårdens korridor och står och sjunger i trappen. Publiken står alltså nedanför trappen, framför biblioteket.

När de sjungit klart går tåget tillbaka till Norrgården och vi säger tack till publiken som då måste lämna plats för Bakgårdens alla elever. Luciatåget laddar om och gör sedan det hela en gång till, nu med Bakgården som publik.