Hej alla barn och föräldrar!

Veckans meningar:
Vi har varit på Cosmonova och sätt på “Från Pluto till Markurius”.
Vi har jobbat med vokaler de har två ljud.
Vi har gjort klart våra planeter.
Vi har jobbat med källkritik.
Vi har jobbar med matte, division, multiplikation och väga.
På idrotten hade vi rörelse och musik (dans).

Nu är vårt solsystem färdigt! Välkomna in och ta en titt. Vi har som mål att under nästa vecka bli färdiga med att skriva fakta om planeterna och om vår sol. När detta är färdigt kommer barnen att redovisa för varandra och vi kommer i klassen att släppa en egen faktabok om vårt solsystem. Cosmonovabesöket igår, torsdag, var även det väldigt lyckat. Alla barn vart helt lyriska och ville se om filmen om och om igen.

I måndags uppmärksammade vi källkritikensdag och i onsdags fick vi besök av Josef som arbetar i skolans bibliotek som fortsatte att prata om källkritik och vad man skall tänka på.

Snart är det dags för utvecklingssamtal. Vi kommer att fortsätta med elevledda samtal där flera samtal pågår samtidigt. Denna gång kommer dock max 3 st samtal pågå samtidigt och samtalstiden kommer ligga på ungefär en timme. Utvecklingssamtalen kommer att genomföras under barnens skoldag. Preliminärt datum 27/4 samt 4/5. Mer information kring samtalen och exakt datum kommer.

NO: Fortsatt med att forska och skriva om planeterna.
MA: Vi har fortsatt med att räkna med multiplikation, division samt jämfört och uppskattat vikt.
SV: Arbetat med långa och korta vokaler.

Tummen upp!
Tyvärr har det kommit till min kännedom att både Merkurius och Jupiter är nedplockad pga. renovering.
Inte fotograferade:
Merkurius (Foto av Stockholms stadsmuseum räcker)
Saturnus
Uranus

Läxa:
16/3-22/3 Diamantjakten kap.19

V.11
Onsdag: Idrott, läsläxa till skolan
Torsdag: Läsläxa skickas hem, APT

Viktiga datum:
23/3 APT
7/4 Heldag Naturhistoriska, slut tid 13.00
27/4 Utvecklingssamtal (preliminärt)
27/4 APT, Föräldraråd 18.00-19.00, Skolråd 19.00-20.00
4/5 Utvecklingssamtal (preliminärt)

Trevlig helg!

Mani

2 tankar om “Veckobrev v.11

1. Annika Andersson (Eltons farmor) säger:

Hej Mani!
    På sportlovet var Elton och jag på besök på P4 Radio Stockholm. Ola Gäverth som arbetar där och också bor i Årsta, kommer gärna till er klass och berättar om hur man sänder radio. Kan kanske passa in med ett besök här under våren?

Annika Andersson

• Mani Fekri säger:

Hej Annika!

Han är jättevälkommen till oss! Hör av dig till mig när du vet när han skulle kunna komma så planerar vi upp det.

Stort tack!
      Mani