veckobrev

Hej. Nu är vi igång igen. Två nya saker händer i nästa vecka. Multiplikationstabellen som läxa och digitalt skrivande. Vi börjar med tabeller 1-3. Veckan därpå 1-4 osv. Torsdagar blir “förhör” med hjälp av Kahoot. Det betyder att både läs- och matteläxa är till torsdag. Vi hade ett mattetest idag där jag gjorde det klart för dem på ett ondskefullt sätt vikten av att kunna tabellerna.

Med digitalt skrivande menar jag att vi kommer att ha personliga datamappar som de kan spara berättelser och annat material i. Nu ställs krav på interpunktion, styckesindelning och stavning när de skriver. Eftersom att det är lätt att ändra i datatexter så blir det inte så omständigt. Jag kommer att delta i deras skrivprocess med min dator så att vi tillsammans kan flytta och laga lite.

Vi slutar inte skriva för hand. Det är ett komplement.

Trevlig helg!

Planering musik vårterminen 2018

Hej alla föräldrar och elever i 3D!

Här kommer ett meddelande angående musiken. Vi har haft en jättebra hösttermin där vi arbetat med sång och musikens påverkan, bildassociationer etc. Nu kommer en ny termin där vi ska börja med nya spännande arbetsområden. Vi kommer, i början av terminen, förbereda oss för att kunna spela melodispel på piano. I nedanstående PDF-fil hittar du en planering för vårterminen.

Planering musik åk 3 vårterminen 2018

Om du har frågor mejla gärna mig.

Magnus Wahl  magnus.wahl@stockholm.se

Musiklärare på Årstaskolan

veckobrev

Hej. Nu är det jul! Jag får inte ge er samtalstider nu, ändå. Vi vågar inte lova att dagarna fungerar. Det får bli det första vi tänker på när terminen startar. Det har varit kalastrevligt att göra den här terminen med klass 3d. Tack för det!

God jul!

veckobrev

Hej. Det var väl en fin lucia?! Nu har vi inte mycket kvar av terminen. Det har gått raketfort! Det är lite sorgligt att hälften av den tid jag får med era barn redan är över.

På måndag skickar jag samtalstiderna för januari.

Mycket handlar om att göra klart en massa smågrejer, mattebok och liknande just nu. På torsdag ska vi se på film och fylla på med socker. Innan dess försöker vi jobba så mycket som möjligt.

Trevlig helg.