Planering v.21

Hemmadag för 0c2, 2c, 3c1 och 3c2

Utflykt för 0c1

TISDAG:

Vi fixar inför Årstafestivalen som börjar kl 16-19.

ONSDAG:

Skolan börjar kl 9.30 p.g.a Årstafestivalen.

Snickis

Alla 3:or på heldagsutflykt

TORSDAG:

Kristi himmelsfärds dag. Alla lediga.

Fritids på Tegelbo

Experiment – vulkanutbrott

Idag fick ett nytt gäng testa på att göra vulkanutbrott. Eleverna har gjort vulkaner av lera, i mitten av vulkanen fick de göra en krater.

Sedan fick de blanda bakpulver tillsammans med karamellfärg, blandningen fick de sedan lägga i kratern och droppa i ättika.

Eleverna tyckte att experimentet var roligt och spännande.

9 views

Vad hände?

Blandningen fräser och bubblar och börjar välla ut ur kratern. Ättikan reagerar med bakpulvret, koldioxid bildas och driver ut lavan ur vulkanen – precis som på riktigt!

Planering v.20

MÅNDAG:

Bandyturnering för 2:or/3:or på stora gården (kl.13.15-16). Resten är publik.

TISDAG:

Bandyturnering för 2:or/3:or på stora gården (kl.14-16). Resten är publik.

ONSDAG:

Bandyturnering för 0c1 och 0c2 på stora gården (kl.14-16)

2c åker på utflykt

Skate på bakgården

Bollskola för 6års

Experiment

Grill chill på Bakgården

Experiment – vulkanutbrott

Idag har vi haft experiment på fritids. Eleverna har gjort vulkaner av trolldeg, i mitten av vulkanen fick de göra en krater.

Sedan fick de blanda bakpulver tillsammans med röd karamellfärg, blandningen fick de sedan lägga i kratern och droppa i ättika.

Eleverna tyckte att experimentet var roligt och spännande.

27 views

Vad hände?

Den röda blandningen fräser och bubblar och börjar välla ut ur kratern. Ättikan reagerar med bakpulvret, koldioxid bildas och driver ut lavan ur vulkanen – precis som på riktigt!

Syften, prova nya saker, skapa ett intresse och nyfikenhet för hur världen fungerar, kunskap om fysik och kemi, varierande, lärorik och meningsfull fritid.

Bingo

Idag spelar vi Bingo på fritids, en uppskattad aktivitet som lockar många elever.

Trevlig helg önskar vi på Bakgården!

Syften, taluppfattning och tals användning, matematik, koncentration, sortering av tal, hjälpsamhet, gemenskap, lära känna nya elever, glädjas åt att vinna och kunna hantera en förlust.

Planering fritids v.19

0c1 och 0c2 närliggande park, åter ca 16.00

2c – utflykt, åter ca 16.00

Utedisco och grillning för alla 3:or på skolan vid närliggande park, åter senast 15.45