Veckobrev vecka 8

Hej föräldrar och elever

Vi börjar med information från vår biträdande rektor Ulla Wettring:

Angående undervisning i moderna språk, spanska, åk 6-9

Fr o m v 10 – dvs efter sportlovet – kommer eleverna i åk 6-9 få en ny lärare i spanska. Juan Miron Lucio kommer att avsluta sin anställning hos oss. Han kommer till att börja med ersättas av Carol Villarroel. Hon kommer att undervisa i spanska, moderna språk, under mars månad. Den 3 april tar Boris Mardones Guerrero över och undervisar eleverna terminen ut.

Både Boris och Carol arbetar i nuläget på Årstaskolan och jag är övertygad om att detta ska säkerställa att eleverna får en fullgod undervisning. Det kommer även att ske en överlämning mellan Juan och de nya undervisande lärarna.

Vi fortsätter med YAM-projektet . Detta innebär att eleverna fyra tisdagar i rad (och nu för sista gången) går ifrån vanliga lektioner för att jobba med projektet nere på Folkets hus.De tider som gäller är:Tisdag 21/2 7a 10-10.40, 7b 11-11.40, 7c 13-13.40

Torsdag 23/2 ska idrottsprofilen köra gruppträning på Actic, gymmet mittemot konditoriet. Samling utanför 13.50 med idrottskläder.

Torsdag 9/3 åker alla sjuor på skidresa till Romme. Mer information om denna resa hittar ni här: Skidåkning i Romme. Kom ihåg att gå in på rommealpin.se och göra din bokning senast 23/2

Tisdag 14/3 ska vi till Unga Klara och se föreställningen ”Avsked”. Så här skriver Unga Klara om sin föreställning:

Föreställningen Avsked är nio fristående berättelser om nio livsförändrande avsked som sker under en dag i februari i Sverige 2017. Avsked omsluter oss alla, i stort och smått och vi verkar hela tiden försöka undvika dem. Vi kämpar för att hålla fast, trots att vi oundvikligen kommer att skiljas åt förr eller senare. Ung eller gammal, rik eller fattig, det spelar ingen roll, avsked är något vi alla måste gå igenom. Föreställningen hjälper oss att bearbeta smärtsamma upplevelser men också påminna oss om att avsked inte alltid behöver innebära sorg; avsked kan också vara att släppa taget om allt som inte är bra och påbörja ett helt nytt liv.

Vi samlas på skolgården 9.00 och är tillbaka till lunch. På eftermiddagen är det lektioner som vanligt.

Nästa vecka har vi sportlov, skolan börjar igen måndag 6/3

Mentorerna i sjuan