Ang modersmål hösten -17

OBS NYA RUTINER FÖR MODERSMÅL

En elev som har en vårdnadshavare med ett annat modersmål en svenska ska erbjudas modersmålsundervisning i detta språk om

1. Språket är elevens dagliga umgängesspråk i hemmet, och

2. Eleven har grundläggande kunskaper i språket.

Modersmålsundervisning på Årstaskolan

På skolan deltar idag ca 170 elever i modersmålsundervisning i 30 olika språk. Då modersmålsundervisning innebär ett stort organisatoriskt arbete för skolan, är det viktigt att vårdnadshavare och elever följer skolans anmälningsrutiner.

Anmälningsrutiner

Årstaskolan skickar hem anmälningsblanketter för modersmål inför kommande läsår.

Sista anmälningsdatum till modersmålsundervisning är den 20/3.Anmälan till modersmålsundervisningen är bindande i ett läsår närvaroplikt gäller. Om anmälan ej skett senast 20/3 , kan skolan inte garantera plats i modersmålsundervisningen inför kommande läsår.

Anmälningsblanketter finns även på Årstaskolans hemsida .

Har du frågor kring modersmålsundervisningen är du välkommen att kontakta skolan – INFO GR Årstaskolan arstaskolan@stockholm.se

Veckobrev v 10

Måndag: Veckans bokstav G g Dans,

Tisdag: Våra faddrar berättar om vad dom har lärt sig om RYMDEN, Dramalek Musik, grej of the day, alla

Onsdag:  I-pad röd/gröna, NTA blå/gula, sv,blå/gula

Lekar röd/gröna

Torsdag: I-pad blå/gula, NTA röd/gröna sv, röd/gröna

lekar blå/gula.

Fredag:  Idrott blå/gula, Ma röd/gröna, Bild röd/gröna , Ma blå/gula.

Hej

Veckobrevet för v 10 kommer idag då jag åker bort i morgon och emellan det har vi ju sportlov. Vi har skrivit ”knäppa/roliga” meningar på bokstaven f, haft en mycket lärorik stund med våra faddrar som berättade om vad dom lärt sig om rymden.

Det är mycket stökigt bland främst killgänget nu, många har tappat totalt respekt för de vuxna som jobbar kring klassen. Prata ordentligt om detta hemma, vi vill väldigt gärna slippa att ständigt bara vara arga.

Trevlig helg

Eva, Nilla och Alicia