Veckoinfo vecka 3

Välkomna tillbaka till vårterminen!

Roligt att träffa alla igen!

Vi har en ny elev i klassen som vi hälsar välkommen, därav ny telelista på hyllan innan jul.
Det blir lite nytt denna termin.

Tre av borden kommer att ha idrott varje måndag. Det är alltså bara ett bord kvar i klassrummet där vi kommer att fördjupa oss med övningar med lärplattan. ALLA andra kommer ha idrott, kom ihåg ombyteskläder och handduk. Det kan vara bra att ha kläder kvar i skolan så att ingen glömmer hemma. Alla som har idrott går från skolan kl 8,15 på måndagar.

Vi kommer snart att börja jobba med NTA, som står för Natur och Teknik för Alla. Det kommer att handla om att mäta och jämföra.

Men vi börjar terminen med ett Vatten tema i några veckor framöver.

Mån:Idrott för alla utom blå bordet.

Lärplatta och dramalek i halvklass

Utflykt på eftermiddagen, åter till mellis.
Tis:

Dans i folkets hus. Vi byter inte om till dansen, så det är bra med bekväma kläder och strumpor som är lätta att ta av och på ( hjälp barnen med att ha på vanliga strumpor och inga strumpbyxorpå tisdagar)
Vattentema

Fritids: kör 14,45-15,30 på Tegelbo, fritidsgympa 15,10-16,00

Ons:

Vattentema och bild i halvklass

Fritids: Röris och skapande
Tors: MA

Fritids: mandala och pärlverkstad

Öppet hus! Välkomna och kom och titta på vad som händer på Årstaskolan. Vi visar upp delar av verksamheten, föreläser mm. Det kommer finnas korv till försäljning. Hoppas vi ses! Öppet för alla som vill komma och se och höra om vår fina skola!

Fre: Musik

Städning

Fritids: bingo

Hur har det gått med läxan under lovet? Har ni läst? Några få av barnen har berättat om era favoritböcker….men vi vill gärna höra mer 📚😊.Skicka gärna in bilder eller bara berätta om boken här i kommentarer, eller mail.

Önskar alla god fortsättning och en trevlig helg!

Kommande datum:

19/1öppet hus kl 17-20 (alla är hjärtligt välkomna)
APT 26/1
APT 16/2, enhetsråd, skolråd
Sportlov v 9

APT 23/3
Påsklov v 15

APT 27/4, enhetsråd, skolråd.
10/5 friidrottsdag

26/5 klämdag
9/6 skolavslutning

2 tankar kring “Veckoinfo vecka 3

1. Olle säger:

Hej. Mina favorit böcker när jag var barn var

1) Minsten och häxan / av Barbara K. Walker
    2) Gummi-Tarzan / av Ole Lund Kirkegaard

Har läst Minsten och häxan för Linnea, dock ej gummi Tarzan än.

2. Elin (Astrids mamma) säger:

Hej! En av mina favoritböcker när jag var 6 år var ”Loranga, Mazarin och Dartanjang” av Barbro Lindgren. Den tycker jag fortfarande är väldigt rolig!