Idrott

Vi värmde upp med banankull och svanskull. Sedan sprang vi stafett, lekte indiansmyg, spelade fotboll och sprang från ena sidan till den andra, utan att krocka med varandra.

Kondition, rumsuppfattning och kroppskontroll.

Klämdagarna

Hej alla vårdnadshavare!
Den 26/5 och den 5/6 är det klämdagar.
De dagarna är det alltså ingen undervisning men fritids är öppet.
Vi vet av erfarenhet att många barn är lediga på klämdagar, därför kommer vi endast att ha Tegelbo öppet.
Viktigt!
Du behöver som förälder meddela fritidspersonalen att ditt barn kommer en eller båda dagarna. Listor finns uppsatta i klassernas respektive hall där ni skriver upp det.
Detta för att vi ska kunna anpassa vår verksamhet efter ett faktiskt antal barn. Vi har ofta ett bortfall på över hälften av barn på loven. Det betyder mängder av mat som måste kastas och en överdimensionerad personalstyrka.
Ingrid Bäckström
Bitr.rektor 08 50846205

Veckans nyheter

16 views
Pedagogisk planering

Vad?
Presentera delar av veckobrevet i TV-nyhetsform. Två elever från klassen filmas och berättar om två saker som hänt i veckan och två saker som händer nästa vecka.

Varför?
Skolan ska stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och självförtroende. (LGR 11, s 9)
Undervisningen i fritidshemmet ska stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid (LGR 11, s 24)
I undervisningen ska eleverna genom leken ges möjlighet att bearbeta intryck, pröva sin identitet, utveckla kreativitet samt sin förmåga att samarbeta och kommunicera. (LGR 11, s 24)
kommunicera med språkliga uttrycksformer i olika sammanhang och för skilda syften,
skapa och uttrycka sig genom olika estetiska uttrycksformer, (LGR 11, s 25)
utforska och beskriva företeelser och samband i natur, teknik och samhälle… (LGR 11, s 24)

Skapande genom olika estetiska uttrycksformer, till exempel lek, bild, musik, dans och drama. (LGR 11, s 25)
Olika material, redskap och tekniker för att skapa och uttrycka sig. (LGR 11, s 25)
Konkret mål

Teknik
iPads
Tala tydligt med ett genomtänkt innehåll.
Reflektera över vad de har gjort och ska göra.
Ha roligt
Presentera veckobrevet på ett nytt och kreativt sätt som väcker intresse hos föräldrarna.

Veckoinfo v 21

Mån: alla har ute utegympa vid idrottshallen (grönan på stora skolgården). Ha lämpliga kläder för utomhusidrott och handduk.Lärplatta och NTA i halvklass.
Utflykt
Tis:Dans, vi kommer att ha genrep utomhus.

Årstafestivalen, tiderna är inte spikade än, men vi kommer att uppträda bland de första , mellan 15,50-16,30 någon gång.

Ons: Skolan börjar 9,30. (Fritids som vandligt på morgonen)
Lärplatta och bild

Fritids snickis och skate, om ni har egen hjälm, skydd och bräda får ni gärna ta med dem, det finns också att låna på skolan.

Fritids:
Tors: stängt

Fre: klämdag, de som är anmälda är på Tegelbo.

Oj, va fort tiden går. Snart har vi haft ett helt läsår tillsammans. Det är mycket helgdagar och utflykter och annat roligt inplanerat dessa sista veckor.

Vi kommer åka på sommarutflykt tillsammans med bakgården den 30/5. Mellan kl 15-16 samma dag är ni välkomna att titta i elevernas Lärplatta, ni kommer även då få möjlighet att träffa Oya som kommer bli klasslärare i åk 1. ( hon kommer även presentera sig här lite senare).

På skolavslutningen så börjar vi med en liten avslutning i klassrummet kl 8,15. Ni föräldrar är välkomna att vara med! Efter det går vi ut på stora skolgården tillsammans med hela skolan och avslutar tillsammans kl 9,00.
Trevlig helg!
Kommande datum: