Veckobrev 19 maj

Hej alla föräldrar och barn!

Nu känner man verkligen att sommaren snart är här. Vi har idag i det varma vädret avslutat dagen med att alla i årskurs 1 har haft Bokbytardag och lekt en gemensam skräplek. Det dracks en hel del vatten också.

Den här veckan har vi:

• Dansat i helklass och övat på elevernas dansnummer till Årstafestivalen.
  • Skrivit dikter.
  • Lärt oss om blommans olika delar.
  • Arbetat med 10-tal och dubbelt/hälften på matematiklektionerna.
  • Haft Bokbytardag med syfte att belysa hållbar utveckling.
  • Skrivit fakta om växter och målat bilder till.
  • Tränat hoppa hopprep.

Nästa vecka är en kort vecka med bara tre skoldagar. På tisdag är det Årstafestival kl 16-19. Diverse försäljning av fika kommer att finnas. Det är obligatorisk närvaro och elever får istället ledigt klämdagen den 5 juni samt det är sovmorgon på onsdag den 24 maj. Skolan är öppen som vanligt den onsdagen men lektionerna kommer inte starta förrän kl 9.30. Viktigt att ni på Årstafestivalen kommer och prickar av ert barn när ni går hem. Listorna kommer att vara vid Tegelbos bod, där det även under hela Årstafestivalen kommer att stå en vuxen.

Kom ihåg att anmäla närvaro på fritids under sommarlovet samt klämdagar. Görs här ovanför på bloggen! Sista datum söndag 21/5.

Nästa vecka är Karin ledig och vi kommer istället att ha Cissi här.

Vecka 21

måndag      Dans helklass, utegympa-ta med kläder för utelektion! elevens val- nytt innehåll

tisdag          Årstafestival kl 16-19!!

onsdag        Sovmorgon, för de som har möjlighet, till kl 9.30.

torsdag       Kristi himmelsfärds dag, röd dag

fredag          Lovdag

Eleverna skriver sinnesdikter.

Eleverna letar inspiration till vårsommardikt.

Bokbytardag!

Hopprepsträning

Faktatext skrivande.

Trevlig helg!

/Josefine, Karin, Lina, Mariana, Maria

Veckobrev 12 maj

Hej alla föräldrar och barn,

Vi har avslutat denna vecka med en toppendag på Kärrtorps IP. Barnen har testat på olika friidrottsgrenar och det har varit väldigt kul att se hur de hejar på varandra och ger varandra peppande ord. Det blev stjärnregn i slutet av dagen!

Den här veckan har vi:

• Planterat ärtor i CD-fodral för att se hur de växer. Vi har också ett experiment pågång där vi undersöker vad en växt behöver genom att titta om en ärta kan växa utan t ex vatten eller jord.
  • Källsorteringsövning samt pratat om vad återvinning är.
  • Arbetat med geometri och symmetri på matematiklektionerna.
  • Läst och skrivit dikter.
  • Testat att springa 60 meter, häcklöpning, längdhopp och kastat spjutboll.

Nästa vecka startar utegympan. Ta med kläder efter väder för att vara ute.
BOKBYTARDAG  Fredagen den 19 maj
Under några veckor har vi arbetat med ett miljötema. Vi i årskurs 1 har därför bestämt oss för att ha en bokbytardag! Deltagande är frivilligt. Det är viktigt att barnen förstår att de böcker de lämnar in har fått ett nytt hem när dagen är slut, antingen hos en klasskamrat eller skolans egna lilla bibliotek.

Ta med en till tre böcker i gott skick. Kapitelbok, bilderbok eller faktabok går bra! Böcker du tyckt om, men känner dig redo att skiljas från.

Lämna in din bok/dina böcker och välj en ny bok som får följa med dig hem. Böckerna tas med till skolan från och med måndag nästa vecka (v. 20). På fredagen är det stora bokbytardagen! Då dukar vi upp ett bokbord dit en får gå och välja ut en ny bok.

Nu kan man anmäla till sommarlovsfritids. Senast söndag den 21/5 behöver vi svar och man måste även svara även fast barnet ska vara ledigt. Man gör anmälan här ovan på bloggsidan under rubriken ”Lovanmälan”  går också bra på motsvarande ställe på fritidsbloggen.

Vecka 20

måndag        Dans i helklass, utegympa, elevens val

tisdag

onsdag         Bild

torsdag         Hemlig kompis

fredag           Bokbytardag! Läsläxa, läs nästa del i Slagsmål samt svara på frågor vad som händer sen, ligger i deras gröna läxmappar.

Tisdag den 23 maj är det Årstafestival och som kompensation för obligatorisk närvaro till 19.00 den dagen så får eleverna ledigt måndagen den 5 juni som är en klämdag.

Häcklöpning på Kärrtorps IP.

Trevlig helg!

/Josefine, Karin, Lina, Marianna, Maria