Veckobrev v. 11

Eftersom jag var sjuk i slutet på förra veckan och i början på denna så blev ni utan veckobrev för förra veckan. Beklagar detta och förstår att det blev lite si och så med informationen om veckans läsläxa. Ni kan alltid mejla om ni har frågor eller saknar information.

Förhoppningsvis har ni sett och tagit del av tiderna och informationen om utvecklingssamtalen som vi har lagt ut i veckan. De skriftliga omdömena i Skolwebben som visar om eleven beräknas att nå målen för årskursen finns tillgängliga för er att ta del av fr o m nästa fredag den 24/3. Här är ett exempel på hur omdömena ser ut:

I omdömet kommer det vara förprickat om eleven har tillräckliga eller otillräckliga kunskaper. Det kommer endast vara en skriftlig notering om en elev har otillräckliga kunskaper.

Veckans arbete har bl.a. bestått av följande:

• Bokstaven J
  • Fortsatt övning av klockan och addition och subtraktion utan växling i talområdet 11-20.
  • Mattegympa
  • Skriva klart faktatexten om ekorre, skogsmus eller hare och rita bild till. Påbörjat arbetet med en ny faktatext om björn, lodjur eller älg.
  • Skriftligt bedömningsstöd i svenska där eleverna skulle skriva en berättelse till en bild.
  • Repetition och träning av världsdelarna och de tre världshaven; Stilla havet, Indiska Oceanen och Atlanten.
  • Pratat om väderstreck och kompass och arbetat vidare på häftet om världen.
  • Haft sista träffen i fyrklövergrupperna och arbetat med värdegrundsförmågorna.
  • GOTD om Frihetsgudinnan.

Påsklovsanmälan

Nu ligger påsklovsanmälan redo på bloggarna. Gå in så snart ni kan och anmäl närvaro/frånvaro på fritids under påsklovet.

Rocka sockorna

På tisdag är det Internationella Downs syndromdagen och vi vill hylla olikheter och stötta kampanjen ”Rocka sockorna”, om människors lika värde och rättigheter, genom att ta på oss omaka strumpor denna dag.  Ni kan läsa mer om detta här:

Vecka 12:

Måndag: Vanlig skoldag till kl. 13.00

Tisdag: Rocka sockorna! Stöd kampanjen att alla är olika men lika unika genom att ha på er omaka strumpor denna dag!

Ev sångsamling med 1b1

Onsdag: Idrott – Kom ihåg gympakläder och handduk!

Torsdag: Läsläxa – kapitel 21 ”Tyvärr, tyvärr”

Fredag: Vanlig skoldag till kl. 13.30.
Detta händer framöver:

23/3 APT-möte – Fritids stänger ca kl. 16.50. Kontakta Ingrid Bäckström vid behov av omsorg efter kl. 17.00.

28/3 Utvecklingssamtal

30/3 Utvecklingssamtal