Veckobrev v. 14

Hej alla glada:)

Det är fantastiskt att vara tillbaka i klassen. Friska, glada, positiva och arbetsvilliga barn har jag kommit tillbaka till. Det känns verkligen toppen! Det gick fort att komma in i gruppen igen. Det märks inte alls att jag har varit borta ett år och att det är påsklov nästa vecka. Vi fick fort tillbaka vår gamla relation och de är väldigt pigga på att lära.

Den här veckan har vi arbetat mycket med NO-kroppen. På fredag åker vi som sagt till Naturhistoriska riksmuseet. Tag med matlåda, bestick och något att dricka (ej kolsyrad dryck).

Mål för temat-kroppen

• Kunna namnge minst tre organ och dess funktion.

• Kunna ge exempel på någon funktionsvariation och vad det kan innebära för livet i vardagen.

• Du ska kunna namnen på några kroppsdelar och kunna berätta vad deras uppgift (funktion) är.

Vi tog vid där Boris slutade och fortsatte med grej of the day. Vi har dock vidareutvecklat temat och barnen har själva gjort egna presentationer om vad de vill veta mer om. Barnen verkar tycka det var roligt att läsa på om ett eget ämne och presentera det för sina kompisar. De har varit jättearbetsamma och jättetaggade, det är roligt och se.

Imorgon ska vi göra klart och påskpyssla. Det har varit en givande vecka hittills och tror att den fortsätter i samma anda.

nästa vecka är det påsklov.
 v. 16

Måndag: idrott

Tisdag: läsläxa kapitel 21,

dans grupp 2… (Dansen blev inställd även nu i tisdags)