Hej

Vi har i klassen läst ut vår högläsningsbok Matilda och har bestämt att vi ska fira detta med ett pyjamasparty nu på fredag. Barnen bestämde att jag också skulle ha pyjamas. Barnen får om de vill ta med sig pyjamas och ett gosedjur. Vi pratade om att det inte var något tvång. Tänk också på att inte skicka med ett alltför stort kramdjur – alla ska få plats. Eftersom vi ska se på film nu på fredag utgår Grej of the Week.

Bedömningsstöd

Nästa vecka ska vi ha bedömningsstöd i svenska och matematik med klassen. Syftet är att få ett en överblick av hur elevgruppen ligger till och kunna undervisa mer kvalitativt och målinriktat med de behov som finns i klassen. För de vårdnadshavare som vill veta mer går det alltid bra att vända sig till mig, eller läsa på Skolverkets hemsida. Som pedagog känner jag mig trygg med att ha ett så pass bra material som säkerställer min undervisning och hjälper till att utveckla den.

MA – vi har den veckan fortsatt att arbeta i talområdet mellan 0 -100 med tiotalsövergång. Samt tränat på problemlösning. Barnen har även fått testa på att använda miniräknare.

SV – har vi utifrån det senast kapitlet i Diamanjakten tränat på att förstå hur berättelser kan se ut från två olika perspektiv. Vi har också repeterat vokalljud och dubbelteckning.

NO – vi fortsätter att skriva faktatexter i våra Rymdböcker.

EN – vi håller på att avsluta husdjursmomentet.

Bild – barnen har skapat vintermössor med olika mönster. Vi har inom matematiken arbetat med talmönster och det känns kul att barnen får fortsätta och vidareutveckla det på ett kreativt sätt.

Viktiga datum:

• Nu på fredag pyjamasparty – valfritt att ta med gosedjur och pyjamas.
  • Vi på Tegelbo har bestämt oss att vara en del av avlusningsdagarna 3-5 februari. Titta således igenom era barns kalufser nu till helgen. Läs mer på följande länk http://www.avlusningsdagarna.se/
  • Årstaskolan har studiedag onsdagen den 8 februari. Fritids är öppet, men det är ingen obligatorisk skoldag.
  • Fredag den 10 februari ska vi ha en vinterssportsdag på Gubbängens IP med korvgrillning. Vi är borta mellan 9:00-13:00, barnen börjar dock sin vanliga tid 08:15. Mer information följer med nästkommande veckobrev.

Nästa vecka 6

Måndag: idrott och bedömningsstöd.

Tisdag: dansen inställd, läxläxan uteblir eftersom vi ägnar oss åt bedömningsstödet.

Onsdag: studiedag, ingen skola, men fritids är öppet som vanligt.

Fredag: Vintersportdag

Vänliga hälsningar!