Hej

Det var kul att träffa vårdnadshavare på öppet hus. Vad jag kände av så var det en trevlig och uppskattad tillställning där Årstaskolan fick visa upp sina olika verksamheter.

Vi har läst klart vår högläsningsbok Matilda av Roald Dahl. Barnen har varit uppslukade nu vid upplösningen av boken. Jag har lovat dem att vi ska ha en mysfredag då vi tillsammans ska se spelfilmen. Mer information om detta följer vid nästa veckobrev.

MA – barnen har fått nya matteböcker. Vi ska träna på att:

Jämföra och beskriva geometriska objekt

Storleksordna tal upp till 1000

Addition i talområdet 0 till 100 med tiotalsövergång

Använda miniräknare

SV – har vi gjort berättelsekartor. Syftet är att ytterligare fortsätta utveckla en struktur på barnens texter och utmana deras skrivinlärning. Det var kul att höra barnen göra dem utifrån filmer de tyckte om. Vi har också arbetat lite med känslor.

NO – Barnen fortsätter att skriva faktatexter i sina rymdböcker.

Bild – barnen har skapat ”pop-up kort” med snögubbar.

2B:s fina ”pop-up kort”

GOW – ledtråd: ”Naturens egna pansarbil”

Fritids

Fritids påminner vårdnadshavare att gå fram till pedagog och stryka sitt barn vid hemgång, det underlättar oerhört för pedagogerna.

Viktiga datum

Imorgon är det APT

Nästa vecka 5

Måndag: idrott

Tisdag: dans grupp 1. Läsläxa Kapitel 13, En nalles irrfärder, sidor 86-90.

Vänliga hälsningar!

Boris och Malin