Tillägg till veckobrevet

Viktiga datum:

Torsdagen den 1/6 har vi personalmöte. Har ni behov av omsorg efter 17.00 denna dag, meddela ingrid.backstrom@stockholm.se .

Den 23 maj är det Årstafestival. Skoldagen är då lite längre, mer info kommer.  Kompensationsdag för Årstafestivalen är måndag den 5 juni. Denna dag är fritids öppet för de som behöver.

Fredagen den 12/5 har hela Tegelbo idrottsdag på Kärrtorps IP. Skolan ordnar med matsäck. Ta gärna med en flaska med vatten, matlåda och bestick, kläder efter väder och gymnastikskor på fötterna. Vid ösregn ställer vi in.
Trevlig älg!

Brev från Ingrid

Hej alla familjer!Om ni vet att ni är på väg att flytta och byta skola vore vi väldigt tacksamma om ni meddelar oss så snart det bara går.

Som ni ser växer Årsta och det flyttar in många familjer som har barn som behöver en skolplats.

För att Skanskvarnskolan och vi ska kunna fördela platser så bra det bara går, behöver vi vara uppdaterade om hur det ser ut till hösten.

Meddela mig på ingrid.backstrom@stockholm.se eller 08 50846205

Ingrid Bäckström

Bitr.rektor

Årstaskolan

Veckobrev, 17

Hej.I måndags började vi med elevens val. Barnen har fått välja mellan att programmera, skrivstil, drama, skapande och stoppmotion-film. Hela klassen verkar vara toknöjda med sina val och pratar mycket om vad de fått lära sig på de olika ställena.

Den här veckan har vi repeterat mycket i matematiken. Vi har fortsatt repetera addition och subtraktion samt uppställning. Vi har också arbetat med problemlösning.

I svenska har vi fortsatt arbeta med diamantjakten. Vi gick igenom texter skrivna i då-tid samt nu-tid och vi har arbetat med hur vi böjer verb i presens (nu) och preteritum (då). Vi har fortsatt träna på att skriva meningar för hand. Med stor och liten bokstav på rätt plats, mellanrum mellan orden och punkt. Några kan redan detta, men många behöver fortfarande träna vidare. Så vi fortsätter att nöta detta:). Vi har också fortsatt vårt arbete med resan och är kvar på brevskrivandet. Det är kul att se barnens fantasi och glädje när vi arbetar med resan.

På so:n har barnen fortsatt att greja.

På NO:n har vi fortsatt att arbeta med kroppen.

Nästa vecka, v 18

Måndag: första maj, skola stängd

Tisdag: läsläxa kapitel 23, tag med boken!! Dans grupp 2

Onsdag: ny läsläxa.