Löss upptäckta på fritids

Kolla igenom och luskamma era barn så får vi bort de ovälkomna besökarna. Jag och Malin tänkte på en till sak. På skolan har de för några år sedan röstats fram av barnen att de får ha mössa på sig inomhus och detta blev då godkänt av rektor. Men det har kommit föräldrar och sagt att deras barn ofta har löss hemma och att de är trötta på det. Kan ni snälla prata med barnen att de ej ska testa varandras mössor/kepsar och dylikt. För övrigt, vad tycker ni om att ha mössa/keps inomhus? 

Klassfest

Vi klassföräldrar bjuder in till ”klassträff” onsdagen den 7/6 klockan 18-20 på Årstaliden. Vi fixar grillkol och man tar själv med vad som önskas grillas. Vi tänder grillen klockan 17:30. Vi spelar brännboll och umgås. Vid ihållande regn får vi dessvärre ställa in! 
Vänligen Maria Söderblom 

Veckobrev, v 21

Tjääna

Kort vecka, kort veckobrev… Trodde jag när jag påbörjade skriva veckobrevet;)

Jag vill meddela att tidigare under våren gjorde barnen ett Stockholms prov som är ett prov i matematik. 

Vi har nu fått tillbaka resultaten vilket var en glädjande nyhet. Tyvärr missade/ glömde jag bort att berätta detta för barnen idag. Men vår rektor Susanne Van Der Kvast skrev detta via mail:

”Nu har utvärderingen av elevernas grundläggande kunskaper i matematik för åk 2 (UiM) kommit. Applåder till er som lyckats ge eleverna så bra grundläggande kunskaper att de presterar toppresultat i dessa utvärderingar. Inom samtliga områden ligger vi över Stockholms kommuns samlade resultat. Ni och era elever ska ha en stor eloge för fin fina insatser.”

Det var ju kul att barnen i årskurs 2 på Årstaskolan har presterat så bra i matematik. Alla barn förtjänar verkligen en extra klapp på axeln och känn er stolta över era duktiga barn! Jag kommer berömma dom massvis på måndag när skolan börjar igen.
Förutom att jobba klart i skolan ska vi ägna sista tiden till gruppstärkande aktiviteter i klassen. Under skoldagen arbetar era barn lysande och det är en jättebra arbetsro i klassrummet. Däremot under raster och på fritids händer det väldigt mycket just nu och det är lite gruff och gräl på många håll. Vi ska prata mycket om hur vi ska vara bra kompisar och om utanförskap. Prata gärna om dessa viktiga saker hemma. Här spenderar era barn mycket tid och det är viktigt att alla ska trivas och må bra!

Nästa vecka

måndag: idrott

tisdag: dans? Kan vara att dansen har slutat. Mer info kommer.

Torsdag: Apt . Har ni behov av omsorg efter 17.00 denna dag, meddela ingrid.backstrom@stockholm.se .
Allt gott/

Malin