Veckobrev för vecka 17

Barnen skriver om veckan.

Hej alla familijer i 2c

vi har haft gjumpa och vi spela inebanny och fotbollch cisi har kommit till baka. vi har haft läs  engelska.vi hade läs grupper grupper.vi hade dans med johanna.dom andra som inte hade dans dom jorde en fakta tex om djärtat.helsingar från svea & chiara.

Veckobrev för vecka 17

Måndag: Vallaparken på fritids med alla tvåor tillbaka till mellis.

Tisdag: Dans/skriva faktatexter på Ipad.

Onsdag: Johannas dag med engelska och läsgrupper.

Torsdag: Utvecklingssamtal. Enhetsråd/skolråd kl 18.00 på Bakgården (välkomna de som vill).

Fredag: Utvecklingssamtal. Stjärnfredag 14.45.

Här är foton på de tider ni har bokat för utvecklingssamtal och lediga tider för er som inte bokat.

Varmt välkomna!

Trevlig helg på er alla och tack för att jag får ha era fantastiska barn i min klass,

Hälsar Helén

Information från ledningen

Till vårdnadshavare på Årstaskolan angående händelsen på Drottninggatan fredag 7/4:

Efter det fruktansvärda som hände i fredags går vi nu in i en ny vecka.
För oss som är på skolan denna vecka är det viktigt, som alltid, att vi möter barnen på ett lugnt och tryggt sätt.
Det är svårt att förutse vilka känslor som rörs upp vid en sån här händelse, detta gäller förstås även vuxna.
Vi ser, lyssnar och bry oss om och tar hand om det som kommer upp.

Vi har diskuterat den tysta minuten som är utlyst över hela landet idag måndag 12.00 och bestämt oss för följande:
Vi kommer att genomföra den tysta minuten på skolans olika avdelningar, de barn som vill får delta.
Barn i olika åldrar har naturligtvis olika tankar och förförståelse med sig när de kommer till oss på skolan, vi gör vårt allra bästa för att möta dem där de befinner sig.
Alla vuxna behöver nu hjälpa barnen att kunna vara källkritiska i flödet av information.

När alla är tillbaka på skolan på tisdag efter påsk kommer vi att erbjuda samtalsstöd för alla elever. Vi vet också av erfarenhet att en viktig läkande faktor vid sådana här händelser är att vardagen är sig lik och rutiner upprätthålls.

Flera av de som berörts av händelsen, antingen genom att vara på plats eller anhöriga till drabbade, eller som arbetade under och efter händelsen kan vara i behov av stöd.
Allmänheten kan vända sig till krisstödscentrum på Hantverkargatan 3. Krisstödet nås dygnet runt, krisstöd via telefon 08-508 40 000.

Mycket beröm har givits till räddningspersonal och medborgare som hjälptes åt i samband med händelsen.
Vi vill också passa på att ge er vårdnadshavare en eloge för hur ni hanterade situationen och hjälptes åt på allra bästa tänkbara sätt under fredagseftermiddagen.
Flera vittnar om ett fint samarbete mellan vårdnadshavare och personal på skolan under den osäkra situationen i fredags.

All den värme och omtanke som trots allt sprids efter det som hänt känns hoppingivande, ta hand om varandra.

Veckobrev för veckorna 15 och 16.

Hej alla familjer i 2c!

Vi har just kommit hem från en fantastiskt trevlig utflykt på Naturhistoriska riksmuséet. Ett väldigt spännande och stort ställe som en gärna besöker fler gånger.

Nästa vecka är det påsklov och ingen skola, därför inga läxor. Är ni sugna på att göra lite läxor så får ni gärna skriva några kommentarer här under veckobrevet. Boktips och vårtecken är jag nyfiken på att få läsa om den här gången.

Fredagen den 21/4 har Bakgården en speciell bokdag. Under denna dag kommer vi ha en ”bokbytardag” .Det innebär att du som elev får ta med dig 1-2 böcker hemifrån som du kanske har tröttnat på, så har du nu chansen att byta till dig 1-2 ”nya” böcker.Mer info kommer efter påsklovet.

Påsklov!

Måndag: Annandag påsk, röd dag skolan stängd.

Tisdag: Kroppen, Lilla Aktuellt, konstnärstimme och utvecklingssamtalsförberedelse.

Onsdag: Johanna Figaros dag. Allt eller inget boken.

Torsdag: Förbereda utvecklingssamtal, idrott, läxor kommer hem Ben och Koko.

Fredag: Bokbytardag.

GLAD PÅSK PÅ ER ALLA!!!