Hej alla föräldrar och barn!

Veckans meningar:
Vi har tittat på Kids zone.
Vi har jobbat med kroppsdelar, maträtter och familjemedlemmar på engelska.
Vi har jobbat med multiplikation och division.
Vi har förberett utvecklingssamtal.
Vi har tittat på grammatikbolaget och arbetat med verb, substantiv och adjektiv.

Vi började denna vecka med att prata om terrordådet som skedde sista skoldagen innan påsklovet. Barnen hade många tankar och funderingar som vi pratade en lång stund kring. Förutom denna tråkiga händelse var barnen väldigt nyfikna på hur många poäng som de uppnått efter ”Tummen upp”. Vi kom upp till 3000 poäng! Det rätta svaret till varför uppdraget slutade den 12 april var att det var samma datum som Jurij Aleksejevitj Gagarin, den första människan var i rymden och den första, som kretsat runt jorden. Vi hade två gissningar på detta som ytterligare gav 100 extra poäng. Överraskningen ville barnen själva vara med och bestämma och efter en omröstning vann förslaget att ha en klassfest. Denna kommer att äga rum den 11 maj under skoltid. Vi vill även samma dag bjuda in er föräldrar mellan kl.8.00-9.00 till en gemensam klassfrukost med mingel. Alla tar med det som ni själva vill äta och dricka. Vi hopppas på att så många som möjligt kan delta. Om ni som förälder inte kan delta skicka gärna med frukost till ert barn.

Svenska: Arbetat med ordklasserna substantiv, verb och adjektiv.
Matematik: Räknat med multiplikation och division.
Engelska: pratat om olika familjemedlemmar, maträtter och kroppsdelar.

Läxa:
20/4-26/4 Diamantjakten kap.21

V.17
Onsdag: Idrott, läsläxa till skolan
Torsdag: Läsläxa skickas hem, utvecklingssamtal, APT, föräldraråd.

Viktiga datum:
27/4 APT, Föräldraråd 18.00-19.00, Skolråd 19.00-20.00
27/4 Utvecklingssamtal
4/5 Utvecklingssamtal
11/5 Klassfest samt klassfrukost
23/5 Årstafestivalen kl.16.00-19.00
24/5 Skoldagen börjar kl.9.30. Morgonfritids öppen som vanligt.
5/6 Kompensationsledigt för Årstafestivalen