Hej alla föräldrar och barn!

Veckans meningar:
Doktor Linnea har varit här (Nils mamma).
Vi har skrivit färdigt om våra planeter.
Vi har fortsatt med multiplikation.
Vi har jobbat med substantiv, adjektiv och verb.
Vi har haft musik och rörelse.
Vi har arbetat i Diamantjakten med sammanfattningar och egen berättelse.
Vi har fått nya hemliga kompisar.
Vi har programmerat i Scratch Jr.
Redan fredag igen, dagarna springer förbi när man har roligt med alla underbara barn i klassen.
I torsdags hade vi besök av Linnea (Nils mamma) som arbetar som läkare. Hon berättade om hennes arbete som läkare och gick igenom allt ifrån hjärnan och dess funktion till hjärtat och blodomloppet. Barnen tyckte att det var väldigt spännande och hade många frågor och funderingar. De som ville fick även lyssna på sitt egna eller kompisens hjärta och lungor. Eftersom nästa tema för terminen är kroppsdelar och dess funktioner, passade det jättebra att starta temat med expertbesök. Stort tack Linnea för gårdagens besök! Nästa vecka på fredag åker vi till Naturhistoriska museet för att titta på utställningen om kroppen. Barnen ska ha med sig en tom matlåda, bestick, frukt och någonting att dricka (ej kolsyrat).

Påminner om att det är ni föräldrar som skall sjukanmäla ert barn på Skolwebben varje dag innan kl.08.00.

I onsdags mailade jag ut länk till bokningssidan för utvecklingssamtal. Ni som ännu inte bokat er på samtalstid gör gärna det så snart som möjligt.

NO: Skrivit färdigt faktatexter om rymden.
SV: Ordklasserna substantiv och verb.
MA: Arbetat med att skriftligt visa hur man kommit fram till sitt svar och räknat med subtraktion med tiotalsövergångar.
Bild: Ritat planeter

Läxa:
23/3-29/3 Diamantjakten kap.21
Nästa vecka kommer ingen ny läxa att delas ut.

V.14
Onsdag: Idrott, läsläxa till skolan
Fredag: Naturhistoriska (matlåda)

Viktiga datum:
7/4 Heldag Naturhistoriska, slut tid 13.00 (tom matlåda)
27/4 Utvecklingssamtal
27/4 APT, Föräldraråd 18.00-19.00, Skolråd 19.00-20.00