Tummen upp!

Hej alla barn och föräldrar!

Jag har fått tips om ett roligt ”Rymdenuppdrag” som jag tänkte att vi skulle prova att genomföra i vår klass. Dom som vi tävlar mot är oss själva. Det gäller att försöka samla ihop så många poäng som vi bara kan tillsammans i klassen. Här nedan följer en instruktion för hur uppdraget skall genomföras. Viktigt att gå in på ”The Swedish solars system” hemsida för att lättare förstå hur upplägget är tänkt.

”Tummen upp för rymden” – Ett uppdrag för klassen
—————————————————————————
Vi utmanar klassen (inklusive. föräldrar, syskon, släkt och kompisar) att samla in fotobevis av att man besökt platser för solen, dess planeter, månar, asteroider och planetoider i utställningen ”The Swedish Solar system”:

Fotobeviset skall bestå av en fotoutskrift som avbildar följande:
1. Objektet
2. Fotografens tumme (eller tummen på någon i fotografens sällskap)

På baksidan ska följande finnas återgivet:
1. Objektets namn
2. Platsen
3. Avståndet till solen (Globen) i kilometer
4. Påskrift av en förälder (endast för att att barnen inte ska få för sig att göra detta på egen hand utan er vetskap)

Solen har vi i Globen och det mest avlägsna objektet som just nu finns representerad i utställningen ligger i Kiruna ca. 950 km bort.
Det finns många objekt inom Stockholms län, så man måste INTE åka till Norrland 🙂

Poängsättning:
Vi ger bara poäng för ett (1) foto per objekt. Det blir alltså inte fler poäng för samma objekt utan första bästa bilden duger. Dock kommer allas bilder att sättas upp i klassrummet.
Vi ger 1000 poäng för solen
Vi ger 200 poäng för planeter (totalt 8×200 = 1600 p)
Vi ger 100 poäng för övriga himlakroppar såsom månar, planetoider och asteroider.

Jag är inte intresserad av vem som tagit ett foto utan det är klassen tillsammans som samlar poäng. Det är inte heller viktigt att eleven själv är med. Det kan lika gärna vara en släkting som tagit ett foto i Kiruna.

Uppdraget kommer att börjas redan idag men senaste inlämningsdatum för ett påskrivet foto är 12 April. Vi ger en bonus på 100 p för rätt gissning på varför 12 april är vald. Ta chansen att gå på rymdjakt flera klasskompisar tillsammans för att göra det ännu roligare! När detta uppdrag är färdigt väntar kanske en rolig belöning för barnen.

Kom igen, nu kör vi!

4 tankar kring “Tummen upp!