Hej alla barn och föräldrar!

Då är vi igång med läsårets sista utvecklingssamtal. Tack till första hälften av barnen för väl genomförda samtal, ni är bäst! Tack även till föräldrarna som visat nyfikenhet och hjälp till för att föra samtalen framåt. Barnen har idag, fredag, stolt berättat om sina samtal för varandra.

Sv: Läsa en text skriven i dåtid och gjort om den till nutid t.ex. var-är, gillade-gillar, åkte-åker. Valt ut djur och skrivit ord som beskrivit djuren.
Ma: Fortsatt med division, multiplikation samt visa hur man kommit fram till ett svar.
Eng: Lärt oss namnen på olika djur.
SO: Pratat om Valborg.

Läxor:
Inga läxor delades ut denna vecka pga utvecklingssamtal.

V.18
Måndag: 1maj
Onsdag: Idrott, läsläxa till skolan
Torsdag: Läsläxa skickas hem, utvecklingssamtal

Viktiga datum:
4/5 Utvecklingssamtal
11/5 Klassfest samt klassfrukost
23/5 Årstafestivalen kl.16.00-19.00
24/5 Skoldagen börjar kl.9.30. Morgonfritids öppen som vanligt.
1/6 APT
5/6 Kompensationsledigt för Årstafestivalen

Trevlig Valborg!
Mani

Fritids vecka 18 (och framåt)

Måndag 1 maj

Skola och fritids är STÄNGT!

Tisdag 2 maj

14.30-15.15 Fritidskören på Tegelbo (sista för terminen)

15.00-16.00 Fritidsgympa

Onsdag 3 maj

14.30-15.30 Drama

Torsdag 4 maj

14.45-15.45, för alla klasser på Sörgården

Serieverkstad på undervåningen

Tittskåpsverkstad på övervåningen

Spelhåla på övervåningen

Fredag 5 maj

14.30-16.00 Quiz

Resten av terminen

Aktiviteterna på tisdag- torsdag är i princip de samma resten av terminen. Fredagarna och måndagarna planeras att se ut som följer:

Vecka 19, måndag: Walking, fredag: Just Dance

Vecka 20, måndag: bandyturnering (fortsätter på tisdagen), fredag: Stjärnfredag

Vecka 21, måndag: ”Sörgårdsspelen”, fredag: ”Klämdag”, skolan stängd, fritids öppet på Tegelbo för dem som anmäler behov av omsorg

Vecka 22, måndag: ”Årstaruset”, fredag: Leksaksfredag

Vecka 23, måndag: skolan kompstängd efter festivalen, fritids öppet på Tegelbo för dem som anmäler behov av omsorg, fredag: skolavslutningsdag och sommmarlovet börjar!

Info från Ingrid

Hej alla familjer!
Om ni vet att ni är på väg att flytta och byta skola vore vi väldigt tacksamma om ni meddelar oss så snart det bara går.
Som ni ser växer Årsta och det flyttar in många familjer som har barn som behöver en skolplats.
För att Skanskvarnskolan och vi ska kunna fördela platser så bra det bara går, behöver vi vara uppdaterade om hur det ser ut till hösten.
Meddela mig på ingrid.backstrom@stockholm.se eller 08 50846205

Ingrid Bäckström
Bitr.rektor
Årstaskolan

Förlängt APT

För kännedom:

Med kort varsel har APT-tiden på torsdag behövt förlängas och kommer att starta redan kl 16.30. De barn som är kvar på fritids då kommer att få vara ute på skolgården tillsammans med vikarier fram till 16.50, den tid då fritids vanligtvis stänger vid APT.

Därefter är det Tegelbo som gäller som vanligt, vilket (även det som vanligt) ska anmälas till biträdande rektor: ingrid.backstrom@stockholm.se