Årstaruset – tag med vattenflaska!

På fritids nu på måndag, 29 maj, startar vi vad som förhoppningsvis blir en ny tradition på Årstaskolan, nämligen motionsloppet ”Årstaruset”. Det blir start och målgång på Årstaliden och vi gör det tillsammans med hela lågstadiet. Vi samlas på Årstaliden kl. 13.30 och äter först vårt mellis och klockan 14.00 går starten, med tre olika startgrupper: GÅ, JOGGA och SPRINGA.

Till detta önskar vi att alla tar med sig en egen vattenflaska som fylls innan vi går iväg från skolan. Tänk också på att ha skor som är sköna att springa i!

Hej!

Nedräkningen har börjat… det är inte så många skoldagar kvar nu och vi håller så smått på och ” knyter ihop säcken” för den här terminen. Den här veckan har allt fungerat mycket bra!

Vi har arbetat med fabler, symmetri, larver, tittat på Lasse Majas detektivbyrå ( för att vi ska  lära oss skriva en filmrecenssion )och förövrigt är det göra färdigt som gäller.

På tisdag i nästa vecka ska vi till SKANSEN. Det är litteraturdagar och vi är lite extra inbjudna eftersom vi deltog i boktävlingen. Vi kom inte på topp3 den här gången men vi gör ett nytt försök nästa år. Alla som deltog finns på ett bildspel med sina bidrag.. Det ska visas på storbild skansen under bokdagarna så vi passar givetvis på att titta på det.. Matsäck får vi från köket med om ni vill går det bra att skicka med en extra frukt och något att dricka. Väl tillbaks i skolan är det dags för Årstafestivalen(se info på bloggen).Det är obligatorisk närvaro under festivalkvällen och på ONSDAG är det sovmorgon för de som vill och kan lektionerna börjar 9.30.Som ytterligare kompensation har barnen ledigt  hela dagen den 5/6.

Nu på torsdag-fredag är det KristiHimmelfärds-LOV!

Vernissage och fika  blir det den 1/6 kl:15-16.30… Inbjudan kommer nästa vecka 🙂

 

Vi gosar med larverna 🙂

Alla larverna mår  bra men nästa gång vi ses ( efter helgen ) har troligtvis  många blivit puppor…

Vi tränar engelska ( kroppsdelar)ord på 1/2-klasstimmen…

Ha en skön helg!

// Eva

Årstafestivalen 23/5

Hej Sörgårdare och vårdnadshavare/annan vuxen! På tisdag 23/5, alltså nästa vecka, går vår årliga tradition Årstafestivalen av stapeln! Detta innebär att barnen har obligatorisk närvaro från starten klockan 16 till kl 19. Vi ser gärna att ni vuxna deltar i evenemangets alla festligheter med ert barn men då är det mycket viktigt att ni säger till oss pedagoger så vi vet att barnet är ert ansvar under kvällen. När ni kommer till skolan går ni till gula förrådet utanför Sörgården där det står en pedagog med närvarolistor. Barnen kommer få ett förstärkt mellanmål under eftermiddagen och varmkorv samt fika finns till försäljning.

Mvh pedagogerna på Sörgården

Fritids v. 21

Jag vill börja med att påminna alla om att på söndag är det sista dagen för att anmäla närvaro/ledighet för sommarlovet.

Det här händer på fritids nästa vecka 😊

Måndag:  Nya traditionen Sörgårdsspelen går av stapeln. Vi kommer vara nere på årstaliden och göra olika grenar. Tillbaka senast 15:30
Tisdag: Årstafestivalen 

Onsdag: Drama

Torsdag:  Stängt

Fredag: Fritids på Tegelbo
Trevlig helg 🌸