veckobrev v.12

Hej!

En bra vecka med mycket duktiga och flitiga barn…..

I onsdags besökte vi Naturhistoriska Riksmuseet. Vi tittade först på våra 4-rovdjur som vi nu är färdiga med och sedan smygstartade vi också lite med nästa arbetsområde MÄNNISKAN…

Vi har avslutat vinterarbetet i NO och  pratat lite om mossa och lav.

I matematiken är det fortfarande multiplikation som gäller, snart kommer vi också att gå igenom hur man ställer upp och räknar ut ett lite större tal. ALLA barn klarade målen i Stockholmsprovet, HURRA va bra!!!

Eftersom det håller på att bli vår på riktigt har vi plockat fram almanackan igen. Den här veckan har vi letat namnsdagar och pratat lite om vårens helg och högtidsdagar .

Ha en bra helg och glöm inte ändra klockan på söndag!!!!

Eva

veckobrev v.11

Vackert bidrag från 2A1 Årstaskolan….

Veckobrev 20170317

Hej!

Den här veckan har vi gjort färdigt  klassens tävlingsbidrag till lästävlingen En bok i världen.

Årets tema var LÄNGTAN . Vi har läst olika böcker om, diktat och självklart också pratat om det aktuella ämnet .tillsammans gjort ett kollage om…. och resultatet blev helt strålande 😉 Ni kan gå förbi och titta på Medborgarplatsens bibliotek där det nu finns till allmän åskådan.

Vi har fortsatt med diktskrivandet och är nu nästan färdiga med allt som gäller våra Svenska rovdjur.Vi har också avverkat flera matematik test och några av barnen har fått prata matematik med Tobbe.

Nästa vecka ska vi starta upp ett nytt tema…. Vi börjar med ett studiebesök på ONSDAG hemligt resmål…. Vi blir borta hela  skoldagen. Barnen behöver därför ha med sig MATLÅDA, BESTICK, VATTENFLASKA till skolan på ONSDAG 22/3 så plockar vi med oss lunch från matsalen. I övrigt är det en helt vanlig vecka i mars….

Nästa vecka kommer jag också sätta upp tider för utvecklingssamtal… Listan sitter på anslagstavlan i hallen så ni så snabbt och smidigt som möjligt kan skriva upp lämplig tid.

Ha en riktigt bra helg!

Eva