Veckobrev vecka 20

Hej alla barn och föräldrar

Min inloggning har kraschat 🙁 så jag skriver på Sophies.

Nu börjar vi närma oss slutspurten för de här tre åren. Vi arbetar effektivt men  passar också på att ha roligt tillsammans och eleverna får vara med och bestämma mer över undervisningen.

Den här veckan har vi undersökt sannolikhet i slumpmässiga försök. Frågeställningen vi utgick ifrån var vilken siffra som vi trodde var vanligast när vi kastade 2 tärningar och adderade talen. Vi diskuterade tillsammans innan eleverna fick utföra försöket i par. När vi var klara berättade vi våra resultat och varför vi trodde det blev som det blev.

I hallen sitter jättefina teckningar av hällristningar som elevern har skapat. De fick välja om de ville arbeta i par eller enskilt. Här tittar vi på bilder av hällristningar innan vi börjar måla. Först målade vi med feta pastelkritor, sedan målade vi över teckningen med svart målarfärg och avslutade med att knyckla ihop pappret. Voilà så hade vi våra fina hällristningar 😊.

Här ser ni det fina slutresultatet 🙂

Nu önskar vi alla en skön helg i solskenet ☀️☀️☀️

Caroline & Sophie