Järnåldersliv

Hej alla barn och föräldrar

Nu börjar vår spännande tidsresa till järnålder närma sig.

Vi som åker till Gunnes Gård åker kommunalt tillsammans för att detta är en aktivitet som vi gör tillsammans. Alla behöver oömma kläder och skor, tänk också ”kläder efter väder”. Vi kommer att vara ute mycket, är där djur finns och vi är också nära eld.

De föräldrar som följer med kommer att bilda en egen arbetsgrupp och kommer inte få plats att äta i huset utan det blir mat utomhus eller möjligtvis i ett mindre hus på gården.

Under tiden som vi är i järnåldern finns allt som vi ska äta och dricka där (gäller självklart inte personer med medicinska skäl).

Vi åker från skolan med bussen som går 8.01 till årstaberg där vi tar pendeln till upplands Väsby station och därifrån buss till ryttargatan. Äventyret börjar 9.30.

Eftersom det är lång resväg så ber jag er att skicka med en smörgås som ert barn kan äta på pendeln. Det är inte så roligt att börja med hungriga barn (eller vuxna 😊).

Äventyret är slut klockan 15.00 och vi beräknar att vara tillbaka på skolan senast ca 17.00.
Du har väl inte glömt att betala? Lämna 100 kr till mig eller Sophie 👍
Vuxna som följer med betalar 20 kr på plats.

Tyvärr är Sophie på kurs den dagen och kan inte följa med men som tur är följer Jessica med, fritidspedagog i 3c1 på Bakgården 👍.

Ser fram emot denna dag med barnen och några av er föräldrar 😃.
Caroline & Jessica