Viktiga datum

10/5 Idrottsdag ta med en tom matlåda, egna bestick och egen dryck! Kom ihåg vatten!

23/5 Är det Årstafestival. Eleverna är då på plats i skolan kl 17-20. Dagen efter har alla elever sovmorgon och skoldagen startar 9.30. Fritids är öppet som vanligt denna morgon. Kompensationsdag för Årstafestivalen är måndag den 5 juni. Även denna dag är fritids öppet för de som behöver vara på fritids.

24/5 utflykt för alla treor. Ta med egen matsäck och dryck.

30/5 Bakgårdens sommarutflykt.

9/6 skolavslutning

Viktig information inför morgondagens utflykt

Hej alla barn och föräldrar

Nu börjar vår spännande tidsresa till järnålder närma sig.

Vi som åker till Gunnes Gård åker kommunalt tillsammans för att detta är en aktivitet som vi gör tillsammans. Alla behöver oömma kläder och skor, tänk också ”kläder efter väder”. Vi kommer att vara ute mycket, är där djur finns och vi är också nära eld.

De föräldrar som följer med kommer att bilda en egen arbetsgrupp och kommer inte få plats att äta i huset utan det blir mat utomhus eller möjligtvis i ett mindre hus på gården.

Under tiden som vi är i järnåldern finns allt som vi ska äta och dricka där (gäller självklart inte personer med medicinska skäl).

Vi åker från skolan med bussen som går 8.01 till årstaberg där vi tar pendeln till upplands Väsby station och därifrån buss till ryttargatan. Äventyret börjar 9.30.
Eftersom det är lång resväg så ber jag er att skicka med en smörgås som ert barn kan äta på pendeln. Det är inte så roligt att börja med hungriga barn (eller vuxna 😊).

Vi möts vid grinden på Bakgården 07.50.

Äventyret är slut klockan 15.00 och vi beräknar att vara tillbaka på skolan senast ca 17.00.

Du har väl inte glömt att betala? Lämna 100 kr till mig eller Sophie 👍

Vuxna som följer med betalar 20 kr på plats.

Tyvärr är Sophie på kurs den dagen och kan inte följa med men som tur är följer Jessica med, fritidspedagog i 3c1 på Bakgården 👍.

Ser fram emot denna dag med barnen och några av er föräldrar 😃.
Caroline & Jessica

Veckobrev vecka 16

Vi har haft en lite kortare men intensiv vecka tillsammans.

Vi har skrivit och ritat bilder om hur vi firade påsk. Jag har läst Bibelns berättelse om påsken som eleverna fått rita bilder till.

Vi har jobbat i par med problemlösning i matematiken. Roligt problem om kattmammor. Eleverna fick även träna på att göra egna liknande problem.

Vi har fortsatt med vårt grupparbete om världsdelarna, det arbetet fortsätter nästa vecka sedan är det dags för redovisning för klasskamraterna.

Vi har haft nationellt prov i svenska, eleverna har skrivit en berättande text utifrån ett ämne.

Vi har tittat på kortfilmer om jordens uppkomst och pratat om ”Hur livet började”.

Nästa vecka är det dags för vår tidsresa till järnåldern, läs separat blogginlägg noggrant.

Trevlig helg

Önskar Caroline & Sophie 🌺

Nästa vecka

Onsdag: slöjd & musik

Torsdag: utflykt till Gunnes Gård,  vi samlas 07.50 innanför grinden på Bakgården. Bussen går 8.01. Vi är tillbaka ca 17.00

Viktiga datum och kom-ihåg datum

APT 27/4
Gunnes Gård 27/4
Föräldraråd 27/4
9/6 skolavslutning

Järnåldersliv

Hej alla barn och föräldrar

Nu börjar vår spännande tidsresa till järnålder närma sig.

Du har väl inte glömt att betala? Lämna 100 kr till mig eller Sophie 👍
Vuxna som följer med betalar 20 kr på plats.

Ser fram emot denna dag med barnen och några av er föräldrar 😃.
Caroline & Jessica