Lovanmälan påminnelse

Lovanmälan
Nu är det dags att anmäla om ert barn behöver fritidsomsorg på sommarlovet. Under hela juli månad samt första veckan i augusti är alla fritidsenheterna tillsammans på Tegelbo. Övriga veckor är verksamheten öppen på respektive enheter. Öppettiderna är 06.30-18.00 alla dagar på lovet. Observera dock att den 8 augusti är det studiedag för all ordinarie personal på skolan och den som behöver fritidsomsorg då måste anmäla det via mejl till bitr. rektor Ingrid Bäckström, ingrid.backstrom@stockholm.se Höstterminen -17 startar onsdag den 16 augusti. För att vi och köket ska kunna planera verksamheten behöver vi få in era anmälningar senast söndagen den 21 maj och som vanligt är det viktigt att ni anmäler även om ert barn ska vara ledigt hela lovet.

Veckobrev v.21 och inför nästa vecka, v.22 (29:e maj-2:a juni)

Hej allihopa!

Under veckan har vi bland annat:

• arbetat med positionssystemet.
  • tränat på matematiska läsuppgifter.
  • arbetat med idiomatiska uttryck.
  • haft tyst läsning.
  • tränat på olika uppträdanden inför Årstafestivalen.
  • varit på utflykt och träffat våra nya klasser och lekt olika lekar.
  • läst ur boken ”Flickornas historia” och samtalat kring det.

Inför nästa vecka, v.22

Utflyktsdag. Se separat inlägg.

Idrott, idrottskläder för utomhusaktiviteter tas med till skolan.

APT

Utflykt tisdag 30:e maj

Tisdagen den 30:e maj så kommer vi i klassen att åka på en överraskningsutflykt!

Det enda ni ska tänka på är att ta med egen matsäck inklusive dricka och gärna frukt eller kex.

Skolan börjar som vanligt kl 08:15 och vi är senast tillbaka till mellis kl 14:30. Under dagen kommer ni kunna se var vår destination är så håll gärna koll på bloggen! Känner man att man som vårdnadshavare vill veta vart vi tänker åka  innan så berättar vi naturligtvis det men ber er att inte berätta för barnen då tanken är att det ska vara en överraskning 🙂

Har ni frågor och/eller funderingar så hör ni av er till mig eller Jessica!

Vänliga Hälsningar

Veckobrev v.20 och inför nästa vecka, v.21 (22:a maj-26:e maj)

Hej allihopa!

Under veckan har vi bland annat:

• haft engelska
  • arbetat med forntiden (bronsåldern och järnåldern)
  • smakat tidstypisk mat från forntiden
  • tränat på skriftliga utrop, uppmaningar och hälsningar
  • haft teknik
  • haft idrott
  • haft slöjd
  • haft musik

Inför nästa vecka, v.21

De nya mentorerna besöker klassen för att presentera sig.

Läxdag, Gröna läxboken tas med till skolan.

Årstafestivalen mellan kl 16-19 (Se separat inlägg).

Onsdag

Sovmorgon på grund av Årstafestivalen dagen innan. Eleverna börjar 09:30 och åker på utflykt tillsammans med resten av årskurs 3. (Se separat inlägg).

Röd dag, skolan och fritids stängd.

Skolan stängd, fritids öppet som vanligt (se fritidsbloggen).

Mat på forntiden

1. Idag serverade jag en typisk måltid för ett antal tusen år sedan som en del i vårt arbete kring forntiden. Barnen fick prova på blodgröt (havregrynsgröt och karamellfärg), varm kokad honung och lingondryck, torkade bär och frukt!

Till det spelades naturligtvis tidstypisk musik!

Det var blandade känslor och tankar kring maten men kul hade vi!