Veckobrev inför vecka 17

Hej!

Matte: vi har arbetat med längd. Och vi har jobbat med uppställningar.

Svenska: vi har arbetat med nationella prov. Och på nationella prov så har dom flesta läst för några lärare.

Arbetspass: På arbetspasset så har vi haft frågesport.

No: I torsdags så såg vi på planet earth.

Musik: Då såg vi på E.T.

Kristina och Leon

Den här veckan har fungerat mycket bra! Ni har fantastiska barn som arbetar på koncentrerat och gör sitt bästa! Det har varit mycket bra arbetsro och lugna raster. Den här veckan har vi haft ett delprov av de nationella proven i svenska. Eleverna har skrivit berättelser. Några elever har också läst för en lärare; mig, Tobbe eller Ulf. Vi bedömer läsningen och har sedan ett samtal kring texten. Resten av klassen kommer att göra det nästa vecka. På SO:n har vi fortsatt med forntidsarbetet. Vi har arbetat med bondestenåldern. Eleverna har gjort fina hällristningar i papper med vattenfärg och oljepastellkrita. Kom gärna förbi och titta utanför klassrummet! Vi har börjat med en ny högläsningsbok; Mysteriet på Hester Hill.

Nästa vecka

Måndag: Ta med fredagsbrevet-boken till skolan. Halva klassen har skickat mejl. Skriv gärna en kommentar till ditt barn eller svara på mejlet!

Tisdag:

Onsdag: Läsläxa, bokens sista kapitel. Läs kapitlet 3-4 gånger, svara på frågorna i läxboken enligt tidigare instruktioner. Ta med både läsläxan och läxboken till skolan varje onsdag. Vi arbetar med boken i skolan på onsdagar.

Fredag: Idrottskläder för inomhusidrott samt handduk.

Viktiga datum och kom-ihåg:

• Torsdagen den 27/4 har vi personalmöte. Har ni behov av omsorg efter 17.00 denna dag, meddela ingrid.backstrom@stockholm.se .
  • Den 27/4 kl 18.00-19.00 är det föräldraråd på Tegelbo.
  • Den 23 maj är det Årstafestival. Eleverna är då på plats i skolan kl 17-20. Dagen efter har alla elever sovmorgon och skoldagen startar 9.30. Fritids är öppet som vanligt denna morgon. Kompensationsdag för Årstafestivalen är måndag den 5 juni. Även denna dag är fritids öppet för de som behöver vara på fritids.

Trevlig helg!

Carolina, Ola, Carina och Nicole