Veckobrev inför vecka 16

Hej!   7/4 2017

Den här veckan har vi haft matte. På matten har vi haft nationella prov. På nationella provet har vi använt miniräknare och jobbat med problemlösning. Några tyckte att det kändes enkelt och några tyckte att det kändes bra. Vi har också haft svenska där läste vi en faktatext om trafiken och då fick vi svara på frågor om trafiken. På bilden gjorde vi bokmärken som föreställer påskkaniner. Vi har också jobbat med forntiden på son. Vi har lärt oss lite mer om istiden och jägarstenåldern. Vi har tex lärt oss hur de bodde och vilka kläder de hade. Man fick lära sig lite nya saker och vi vill lära oss mer om det.

Glad påsk!

Ester och Peter

Vilket fint avslut vi haft på veckan! Det har varit mycket bra arbetsro och lugna raster. Vi är mycket stolta över våra elever! Den här veckan har vi haft tre delprov av de nationella proven, två i matematik och ett i svenska. Den ena matematikdelen innebar en lite mer omfattande problemlösning, den andra delen skulle man använda miniräknare. Veckans svenskdel var läsförståelse av en faktatext. Även denna vecka har barnen varit mycket fokuserade både under själva arbetet med provet, men också när de är klara men provet fortfarande pågår. På SO:n har vi fortsatt med forntidsarbetet. Vi har arbetat med istiden, hur isen dragit fram och skapat spår i naturen. Vi har också läst om och tittat på film om jägarstenåldern. Den del inom forntiden som pågick längst. Målen att kunna för eleverna när området är slutfört är:

• Du kan jämföra hur livet var förr med hur det är nu. Du gör det med hjälp av människors olika berättelser.
  • Du kan beskriva hur man kan se spår av forntiden i naturen och språket.
  • Du kan beskriva något om de första människorna. Du ger exempel på hur människorna levde och några viktiga saker som hände.
  • Du kan tala om när saker har hänt med hjälp av att använda tidslinjer och några ord som beskriver tid.

På so:n har vi också pratat om nyheter och haft klassråd. Svenska har bl.a. innehållit läsning, berättelseskrivande och samtal. Idag läste vi ut boken ”Glasbarnen” av Kristina Ohlsson. Det är en spännande bok med fristående fortsättningar. Eleverna fick utvärdera boken när vi var klara. En majoritet av barnen gav boken fyra eller fem stjärnor av fem.

Vecka 16:

Måndag: Lov

Tisdag: Ta med fredagsbrevet-boken till skolan. Halva klassen har skickat mejl. Skriv gärna en kommentar till ditt barn eller svara på mejlet!

Onsdag: Veckan efter lovet är läxfritt. Jag delar ut ny läxa.

Fredag: Idrottskläder för inomhusidrott samt handduk.

Viktiga datum och kom-ihåg:

• Torsdagen den 27/4 har vi personalmöte. Har ni behov av omsorg efter 17.00 denna dag, meddela ingrid.backstrom@stockholm.se .
  • Den 27/4 kl 18.00-19.00 är det föräldraråd på Tegelbo.
  • Den 23 maj är det Årstafestival. Eleverna är då på plats i skolan kl 17-20. Dagen efter har alla elever sovmorgon och skoldagen startar 9.30. Fritids är öppet som vanligt denna morgon. Kompensationsdag för Årstafestivalen är måndag den 5 juni. Även denna dag är fritids öppet för de som behöver vara på fritids.

Glad påsk!

Carolina, Ola, Carina och Nicole