Veckobrev inför vecka 14

Hej !

På träslöjden håller visa på med djur på hjul. Många får göra valfritt för dem har redan gjort sit djur. På matten har vi haft nationella prov. Då arbetade vi med problem lösning.

På svenskan har vi arbetat med nationella prov. Då läste vi en historia och arbetade med frågor om den. Det var enkelt, och väldigt roligt! Vi hade lekar på grönan med alla pedagoger och alla barn på Tegelbo.

Arvid och Emil!!!!!

Den här veckan har vi haft två delprov av de nationella proven, ett i matematik och ett i svenska. Matematikdelen innebar problemlösning och svenskan läsförståelse av en berättande text. Vi upplever att barnen är mycket fokuserade både under själva arbetet med provet, men också när de är klara och provet fortfarande pågår. De visar varandra stor respekt och ger varandra mycket fin arbetsro. Vi är glada och stolta över detta! På SO:n har vi fortsatt med forntidsarbetet. Vi hade en fråge-key note, där vi nosade på olika områden inom forntiden. Eleverna har fortsatt med sina GOTW-presentationer. Flera grupper har redovisat för klassen, och några har redovisat i andra klasser. På matematiken har vi arbetat vidare med längdenheterna. Denna vecka har vi också arbetat med kilometer. Svenskan den här veckan innebar att eleverna skulle skriva skattjakter till varandra. Hur skriver jag för att vara tydlig, men inte avslöjar för mycket? Eleverna har också skrivit lekinstruktioner. En lektion arbetade vi med skiljetecken. Eleverna fick en text som saknade skiljetecken. De skulle sedan sätt ut det på rätt ställe.

Nästa vecka:

Måndag: Ta med fredagsbrevet-boken till skolan. Halva klassen har skickat mejl. Skriv gärna en kommentar till ditt barn eller svara på mejlet!

Onsdag: Läsläxa, kapitel 23. Läs kapitlet 3-4 gånger, svara på frågorna i läxboken enligt tidigare instruktioner. Ta med både läsläxan och läxboken till skolan varje onsdag. Vi arbetar med boken i skolan på onsdagar. Veckan efter lovet är läxfritt.

Fredag: Idrottskläder för inomhusidrott samt handduk.

Viktiga datum och kom-ihåg:

• På bloggen har Karin lagt ut så att ni ska anmäla behov av omsorg på påsklovet. Påsklovet är den 10/4-17/4.
  • Torsdagen den 27/4 har vi personalmöte. Har ni behov av omsorg efter 17.00 denna dag, meddela ingrid.backstrom@stockholm.se .
  • Den 27/4 kl 18.00-19.00 är det föräldraråd på Tegelbo.
  • Den 23 maj är det Årstafestival. Eleverna är då på plats i skolan kl 17-20. Dagen efter har alla elever sovmorgon och skoldagen startar 9.30. Fritids är öppet som vanligt denna morgon. Kompensationsdag för Årstafestivalen är måndag den 5 juni. Även denna dag är fritids öppet för de som behöver vara på fritids.

Trevlig helg!

Carolina, Ola, Carina och Nicole