Veckobrev inför vecka 8

Hej alla föräldrar och barn!

Den här veckan har vi lärt oss vinklar och nya figurer och punkt, sträcka och linje. Vi har rättat övningarna inför gamla nationella prov. På slöjden för röd grupp har dom flesta slipat raspat och sandpapprat. På SO:n har vi kollat på nyheter och gjort ett nyhet-kryss. På vårt arbetspass hade vi charader med lappar. I engelskan tittade vi på OzMo! Vi har haft fyrklövergrupper. På so:n jobbade röd grupp med faktatext om vargen.

Den här veckan har mycket fokus legat på matematik och svenska. Vi fortsätter att öva både på provsituationen och olika innehåll, så som problemlösning, läsförståelse, skriva berättelse och faktatext. Matematiken har också innehållit termerna punkt, stäcka, linje och vinkel. Vi har fördjupat oss i olika sorters trianglar, rätvinkliga, trubbiga och spetsiga. Den här veckan fick blå grupp skriva fredagsbrevet på ipad. Halva klassens föräldrar kan alltså förvänta sig fredagsbrev i mail form. Svara gärna med några meningar! Nästa vecka är det röd grupps tur.

Nästa vecka:

Måndag: Ta med fredagsbrevet-boken till skolan. Skriv gärna en kommentar till ditt barn!

Onsdag: Läsläxa, kapitel 19. Läs kapitlet 3-4 gånger, svara på frågorna i läxboken enligt tidigare instruktioner. Ta med både läsläxan och läxboken till skolan varje onsdag. Vi arbetar med boken i skolan på onsdagar.

Fredag: Idrottskläder för inomhusidrott samt handduk.

Viktiga datum och kom-ihåg:

• Följande torsdagar under vårterminen har vi personalmöte; 23/3 och 27/4. Har ni behov av omsorg efter 17.00 denna dag, meddela ingrid.backstrom@stockholm.se .
  • Den 27/4 kl 18.00-19.00 är det föräldraråd på Tegelbo.
  • Den 23 maj är det Årstafestival. Eleverna är då på plats som vanlig under en skoldag, men också kl 17-20. Dagen efter har alla elever sovmorgon och skoldagen startar 9.30. Fritids är öppet som vanligt denna morgon. Kompensationsdag för Årstafestivalen är måndag den 5 juni. Även denna dag är fritids öppet för de som behöver vara på fritids.

Trevlig helg!

Carolina, Ola, Carina och Nicole